Manteligazpacho on Espanjan lahja maailmalle

Kylmä espanjalainen mantelikeitto sopii vaikkapa pääsiäisen ruokapöytään tai purkkiin pakattuna piknikevääksi.

Manteligazpacho

8-10 annosta
250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
6 dl jääkylmää vettä
100 g ( 4 viipaletta) kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
8­-10 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
½ dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
KORISTEEKSI
paahdettuja mantelilastuja
Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne. Kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.
Laita tehosekoittimeen mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet.  Lisää vesi koneen käydessä ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.
Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla

Kommentit

Näitä on luettu