Hotel Maman mustikkatorttu
Tämä torttu syntyi ex tempore kaapissa olleista aineista, kun kuulin saavani yllätysvieraita aurinkoisena, elokuisena iltana. Todettakoon, että ystäväni ovat ristineet terassini Hotel Mamaksi. Hotelli- ja majoitustoimintaa täällä ei harjoiteta. Vain poikani tekee sääntöön poikkeuksen.
POHJA
400 g valmista murotaikinaa
TÄYTE
250 g mascarponea
3 rkl lemon curd -tahnaa
1 rkl silputtua timjamia
PÄÄLLE
1 l mustikoita (sekaisin pensas- ja metsämustikoita)
tuoretta timjamia ( ja/taí sitruunankuorisuikaleita)
KIILLE
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Voitele irtopohjainen torttuvuoka ja vuoraa se sulaneella murotaikinalla. Paista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota pohja ja anna sen jäähtyä.
Sekoita tuorejuustoon sitruunatahna ja silputtu timjami. Levitä juustoseos jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele päälle mustikat. Jos käytät sekaisin pensas- ja metsämustikoita saat yhdistettyä hyvän maun ja kauniin ulkonäön, mutta kummat tahansa käyvät yksinkin. Lait koristeeksi marjojen joukkoon myös muutama timjaminoksa. Voit käyttää myös sitruunasuikaleita väriä antavana koristeena.
Kiehauta vesi ja liuota siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta hetki ja luskoi kiille mustikoiden päälle. Pistä torttu hetkeksi jääkaappiin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!