Aina ei mene kuin Strömsössä: Mozartin maksamuffarit
![]() |
Mozartkin voisi ylättyä maksapullien uudesta tarjoilutavasta! |
Olen joskus tehnyt ihan työn puolesta herkullisia
juutalaisia maksaruokia, joten hakusanana oli mm. liverbolls. Päädyinkin sitten erään jenkkiblogistin sivulle, jossa oli hyvältä kuulostava keitettyjen maksapullien ohje. Stoorissa vielä kerrottiin, että keitetyt
puolalaiset maksapullat olivat Mozartin suurta herkkua. Tällaiset tarinat mä ostan heti!
Enhän minä tietenkään ohjetta ihan sellaisena aikonut tehdäkään,
koska en kopioi muiden ohjeita, mutta katsoin ainesuhteita ja
valmistustapaa. Maidon päätin korvata viikolla
näytteeksi saamallani Plantin Creamy cooking -kaurakermalla, joka oli
maustettu chilillä. Lisäksi raastoin
joukkoon sitruunankuorta raikastukseksi ja korvasin ohjeessa olleen persiljan
tuoreella oreganolla ja timjamilla, jota minulla oli kaapissa. Muita muutoksia
en ohjeeseen tehnyt, siis ainesuhteissa.
Mutta eipä tuosta taikinasta pullia olisi saanut itkemälläkään. Niinpä
ajattelin paistaa massasta maksapihvejä.
Tarttuivat nekin mokomat lettupannuun. Hermostuin, pitäköön tunkkinsa.
Mutta Blondin keittiössä ei luovuteta ihan helpolla. Maaliin mennään tavalla tai toisella. Niinpä
sitten jaoin lopun massan muffinivuokiin ja paistoin sen uunissa. Rouhin päälle vielä hasselpähkinöitä, jotta
niistä tulisi edes herkullisen näköisiä. Lopputulos oli muuten hyvä, yllätyin itsekin. Ja ehkä se Mozartkin olisi loppujen lopuksi
tykännyt maksapullista tässäkin muodossa! Ei vaan pääse kysymään.
Mozartin
maksamuffarit
noin 10 kappaletta
300 g jauhettua naudanmaksaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
4 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
2 dl ruokakermaa
(Creamy cooking Chili)
2 munaa
1- 1 1/2 rkl
silputtua tuoretta oreganoa
1 rkl silputta tuoretta timjamia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 1/2 tl sormisuolaa (Maldon)
1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
LISÄKSI
hasselpähkinärouhetta
pakastekarpaloita
tuoretta timjamia
1. Silppua sipuli, kuullota se öljytilkassa pehmeäksi.
2. Murentele paahtoleipä
(Poista kuoret, jos haluat. Minä en poistanut) ja turvota muruja
ruokakerman joukossa.
3. Paista maksa halutessasi pannulla. Anna jäähtyä hetki. Tämän vaiheen voi
mainosti myös ohittaa ja sekoittaa jauhemaksan suoraan leipäseoksen
joukkoon. Minä paistoin, koska
jenkkiohje käski.
4. Sekoita jäähtynyt sipuliseos ja munat leipäseoksen
joukkoon.
4. Silppua yrtit ja raasta hyvin pestyn sitruuna kuori. Lisää kaikki mausteet ja maksa leipämassaan.
Sekoita hyvin.
5. Pane paperiset
muffinivuoat muffinipellin koloihin ja
lusikoi jokaiseen paperivuokaan sellainen kolme ruokalusikallista murekemassaa.
Ripottele pinnalle hieman
hasselpähkinärouhetta.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Koristele muffarit pakastekarpaloilla tai -puolukoilla ja tuoreella yrtillä. Tarjoa lämpimänä tai haaleana pikkulusikan kera.
7. Koristele muffarit pakastekarpaloilla tai -puolukoilla ja tuoreella yrtillä. Tarjoa lämpimänä tai haaleana pikkulusikan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!