Chimichurri- argentiinalainen yrttikastike


Tarinan mukaan englantilaiselle lihakauppiaalle Jimmy Currylle tarjottiin avotulella grillattua lihaa argentiinalaisella karjatilalla 1800-luvulla. Kiitokseksi mies valmisti paikallisista yrteistä kastikkeen, jota nautittiin lihan kanssa. Hitiksi nousseelle kastike nimettiin hänen mukaansa, mutta nimi lausuttiin argentiinalaisittain Chimi Churri.


Chimichurri
1/2 dlhienonnettuja valkosipulin kynsiä
3laakerinlehteä
1 rklProvencen yrttiseosta
1/2 dltuoretta hienonnettua timjamia
1/2 dltuoretta hienonnettua basilikaa
1 dltuoretta hienonnettua persiljaa
1 rklsormisuolaa
1 tlmustapippuria
1 rklmakeaa chilikastiketta
1 rklhienonnettua punaista chiliä
2 dloliiviöljyä
3/4balsamiviinietikkaa
1 dlkiehuvaa vettä

Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit.
Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet.
Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään, minkä jälkeen kastike on valmis käytettäväksi. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.

Kommentit

Näitä on luettu