Chimichurri- argentiinalainen yrttikastike
Tarinan mukaan englantilaiselle lihakauppiaalle Jimmy Currylle tarjottiin avotulella grillattua lihaa argentiinalaisella karjatilalla 1800-luvulla. Kiitokseksi mies valmisti paikallisista yrteistä kastikkeen, jota nautittiin lihan kanssa. Hitiksi nousseelle kastike nimettiin hänen mukaansa, mutta nimi lausuttiin argentiinalaisittain Chimi Churri.
1/2 dl | hienonnettuja valkosipulin kynsiä |
3 | laakerinlehteä |
1 rkl | Provencen yrttiseosta |
1/2 dl | tuoretta hienonnettua timjamia |
1/2 dl | tuoretta hienonnettua basilikaa |
1 dl | tuoretta hienonnettua persiljaa |
1 rkl | sormisuolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 rkl | makeaa chilikastiketta |
1 rkl | hienonnettua punaista chiliä |
2 dl | oliiviöljyä |
3/4 | balsamiviinietikkaa |
1 dl | kiehuvaa vettä |
Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit.
Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet.
Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään, minkä jälkeen kastike on valmis käytettäväksi. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!