Appenzellersarvet maistuvat hiihtoreissun jälkeen
Keskellä Eurooppaa, Alppien
sylissä sijaitseva Sveitsi on maisemiltaan suoraan kuin satukirjasta. Maa tarjoaakin hyvät mahdollisuudet erilaisiin aktiivilomiin. Talvella porukka käy
siellä laskettelemassa ja hiihtämässä, kesäisin puolestaan patikointi ja pyöräily ovat
suosittua lomaliikuntaa. Sveitsin hiihtokeskukset, kuten St. Moritz, Verbier,
Zermatt, Engelberg ja Davos, ovatkin maailmankuuluja.
Appenzell on suosittu talviurheilukohde, mutta ne, jotka haluavat bilettää hiihtolomallaan, saattavat pettyä paikkakunnan yöelämäaktiviteetteihin. Ehkä siksi Kronberg, Hoher Kasten ja Ebenalp-Schwende ovat talvisin suosittuja lapsiperheiden matkakohteita.
Appenzellin mäkiset maisemat tarjoavat hiihtomatkailijalle silmiähivelevän talvisen satumaan, jossa voi harrastaa vaikka lumikenkäkävelyä tai perinteistä maastohiihtoa eli pertsaa. Appenzellin alueelta latuja löytyy sellaisen 200 kilometrin verran.
Juustosarvet maistuvat niin aamiaisella kuin iltapalalla
Hiihtäessä tai muuten ulkoiltaessa herää nälkä
maasta riippumatta. Sveitsiläisiin
tunnelmiin pääsee nauttimalla reippailun jälkeen juustosarvia, joiden salainen
ainesosa on Appenzeller® Mildly spicy -juusto. Appenzellerin mäet erilaisia
villiyrttejä kasvavine niittyineen muodostavat lähtökohdan luonnonmukaiselle,
voimakasmakuiselle raakamaidolle, josta syntyy Appenzeller®-juusto. Mildly
spicy -juuston tunnistaa kaupassa hopeisesta etiketistä.
Appenzeller-juustosarvet
2 dl
maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1
pussi kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita
200 g Appenzeller® Mildly
spicy -juustoa raastettuna
Lisäksi
1 kanmuna
kuminaa
Appenzeller® Mildly spicy
-juustoa raastettuna
1. Liuota kädenlämpöiseen
maitoon hiiva, sokeri tai hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot sekä
sulatettu voi ja 3 desiä raastetusta Appenzellerista.
2. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä.
2. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä.
3. Vaivaa taikina ja jaa se
kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi, n. 30 cm:n kiekoiksi. Leikkaa levyt
taikinapyörällä kuuteen osaan.
4. Pane jokaiselle
kolmiolle ruokalusikallinen juustraastetta ja rullaa kolmiot sarviksi leveästä
päästä alkaen.
5. Nosta sarvet pelleille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle kuminaa tai unikonsiemeniä sekä juustoraastetta.
6. Paista juustosarvia 225
asteessa noin 10 minuuttia. Peitä sarvet leivinliinalla.
7. Tarjoa lämpiminä
iltateellä, aamiaisella hillon kanssa tai lounaalla kasviskeiton lisäkkeenä.
Leivontaterveisin: Blonditiina
Myös juustofondyy on osa sveitsiläistä after ski -kulttuuria. Lue postaus aiheesta
täältä : Appenzeller-fondue maustetaan nyt maailman parhaalla ginillä
Ps: Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa.
Leivontaterveisin: Blonditiina
Myös juustofondyy on osa sveitsiläistä after ski -kulttuuria. Lue postaus aiheesta
täältä : Appenzeller-fondue maustetaan nyt maailman parhaalla ginillä
Ps: Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!