Appenzellersarvet maistuvat hiihtoreissun jälkeen


Keskellä Eurooppaa, Alppien sylissä sijaitseva Sveitsi on maisemiltaan suoraan kuin satukirjasta. Maa tarjoaakin hyvät mahdollisuudet erilaisiin aktiivilomiin. Talvella porukka käy siellä laskettelemassa ja hiihtämässä, kesäisin puolestaan patikointi ja pyöräily ovat suosittua lomaliikuntaa. Sveitsin hiihtokeskukset, kuten St. Moritz, Verbier, Zermatt, Engelberg ja Davos, ovatkin maailmankuuluja.


Appenzell on suosittu talviurheilukohde, mutta ne, jotka haluavat bilettää hiihtolomallaan, saattavat pettyä paikkakunnan yöelämäaktiviteetteihin. Ehkä siksi Kronberg, Hoher Kasten ja Ebenalp-Schwende ovat talvisin suosittuja lapsiperheiden matkakohteita.

Appenzellin mäkiset maisemat tarjoavat hiihtomatkailijalle silmiähivelevän talvisen satumaan, jossa voi harrastaa vaikka lumikenkäkävelyä tai perinteistä maastohiihtoa eli pertsaa. Appenzellin alueelta latuja löytyy sellaisen 200 kilometrin verran. 

Juustosarvet maistuvat niin aamiaisella kuin iltapalalla


Hiihtäessä tai muuten ulkoiltaessa herää nälkä maasta riippumatta. Sveitsiläisiin tunnelmiin pääsee nauttimalla reippailun jälkeen juustosarvia, joiden salainen ainesosa on Appenzeller® Mildly spicy -juusto. Appenzellerin mäet erilaisia villiyrttejä kasvavine niittyineen muodostavat lähtökohdan luonnonmukaiselle, voimakasmakuiselle raakamaidolle, josta syntyy Appenzeller®-juusto. Mildly spicy -juuston tunnistaa kaupassa hopeisesta etiketistä.




Appenzeller-juustosarvet

2  dl  maitoa
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 rkl  hunajaa
½  tl suolaa
4  dl vehnäjauhoja
50  g voita
200 g Appenzeller® Mildly spicy -juustoa raastettuna
Lisäksi
1 kanmuna
kuminaa
Appenzeller® Mildly spicy -juustoa raastettuna

1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri tai hunaja ja suola. Sekoita joukkoon jauhot sekä sulatettu voi ja 3 desiä raastetusta Appenzellerista.
2. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä.



3. Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi, n. 30 cm:n kiekoiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen osaan. 
4. Pane jokaiselle kolmiolle ruokalusikallinen juustraastetta ja rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.


5. Nosta sarvet pelleille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle kuminaa tai unikonsiemeniä sekä juustoraastetta.



6. Paista juustosarvia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Peitä sarvet leivinliinalla.
7. Tarjoa lämpiminä iltateellä, aamiaisella hillon kanssa tai lounaalla kasviskeiton lisäkkeenä.




Leivontaterveisin: Blonditiina

Myös juustofondyy on osa sveitsiläistä after ski -kulttuuria. Lue postaus aiheesta
täältä : Appenzeller-fondue maustetaan nyt maailman parhaalla ginillä

Ps: Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa.








Kommentit

Näitä on luettu