#Kesäkurpitsatalkoot: Appenzeller aateloi kesäkurpitsalasagnen
Satokausi on parhaimmillaan ja loman jälkeen ruokavaliokin tavallisesti taas kevenee. Vegevallankumous on riehuu nyt kaikkialla, mutta kielenvievästä Appenzelleristä ei tässäkään postauksessa tingitä. Blondin mielestä kavisruoka kaipaa usein juuston sisältämää umamia, tuota jumalaista viidettä perusmakua, joka saa ruoan maistumaan taivaalliselta.
Lasagne eli kotoisesti lasse
on koko perheen herkku, mutta tässä postauksessa siitä tehdään protskupitoinen vegeversio.
Proteiinina käytetään härkäpapuvalmistetta ja osa lasagnelevyistä korvataan
kesäkurpitsalla. Koko komeus aateloidaan Appenzeller-juustolla, joka on saanut
uuden nimen: Appenzeller® Mildly spicy. Juustotiskillä
sen tunnistaa hopeisesta etiketistä.
Miedosti maustettua Appenzeller®
Mildly spicy-juuston herkullisuus
perustuu yrttiliemeen, jolla juustoja harjataan vähintään kolmen kuukauden ajan.
Sen tarkka resepti on salaisuus, jonka vain muutama ihminen tietää.
Appenzeller® Mildly spicy
• ei sisällä säilöntä- ja lisäaineita
• on laktoositon
• ei sisällä maunvahentajia
• ei sisällä gluteenia
Appenzeller-kesäkurpitsalasagne
lakto-vegetaarinen laktoositon
4-6 annosta
2-3 (750 g) kesäkurpitsaa
suolaa, mustapippuria
250 g tuoreita lasagnelevyjä
Kastike:
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 rkl öljyä
2 tlk 8 (á 400 g) tomaattimurskaa
2 tl Provencen yrttiseosta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus mustapippuria
10 -15 kivetöntä oliivia
viipaloituna
250 g Härkistä
Lisäksi
1 ruukku basilikaa
200-300 g Appenzeller® Mildly spicy -juustoa
raastettuna
1. Leikkaa kesäkurpitsat
pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla
ja pippurilla.
2, Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet
ja chili, josta siemenet on poistettu. Kuullota sipulisilput ja chili öljyssä.
Kaada tomaattimurska pannulle, lisää yrttiseos, suola, pippuri ja sokerit.
Hauduta 20-30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kastikkeeseen Härkis
ja viipaloidut oliivit.
3. Raasta juusto ja silppua
basilika.
4. Pane voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, annostele päälle ohut kerros kastiketta ja ripottele päälle hieman
juustoraastetta ja silputtua basilikaa. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen
päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että
päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl
juustoraastetta.
5. Paista 200 asteessa uunin
alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen
tarjoamista.
Rosee on hyvä paritus kasvisruoalle
Suomen levysasteilla roseeviini jäähtyy
Ice Bagissä vaikka lumella, kun keväisellä Nizzan reissullani pullo tuotiin pöytään kassi täynnä
jäitä.
Iloinen uutinen on, että tyypillinen provencelainen Mirabeau en Provence
Rose, 13,98 e, siirtyy viimeistään kesällä vakiovalikoimaan. Nyt sitä saa Alkon
tilausvalikoimasta ja nettikaupasta!
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!