#Kesäkurpitsatalkoot: Appenzeller aateloi kesäkurpitsalasagnen



Satokausi on parhaimmillaan ja loman jälkeen ruokavaliokin tavallisesti taas kevenee. Vegevallankumous on riehuu nyt kaikkialla, mutta kielenvievästä Appenzelleristä ei tässäkään postauksessa tingitä. Blondin mielestä kavisruoka kaipaa usein juuston sisältämää umamia, tuota jumalaista viidettä perusmakua, joka saa ruoan maistumaan taivaalliselta.




Lasagne eli kotoisesti lasse on koko perheen herkku, mutta tässä postauksessa siitä tehdään protskupitoinen vegeversio. Proteiinina käytetään härkäpapuvalmistetta ja osa lasagnelevyistä korvataan kesäkurpitsalla. Koko komeus aateloidaan Appenzeller-juustolla, joka on saanut uuden nimen: Appenzeller® Mildly spicy. Juustotiskillä sen tunnistaa hopeisesta etiketistä.



Miedosti maustettua Appenzeller® Mildly spicy-juuston  herkullisuus perustuu yrttiliemeen, jolla juustoja harjataan vähintään kolmen kuukauden ajan. Sen tarkka resepti on salaisuus, jonka vain muutama ihminen tietää.




Appenzeller® Mildly spicy
• ei sisällä säilöntä-  ja lisäaineita
• on laktoositon
• ei sisällä maunvahentajia
• ei sisällä gluteenia



Appenzeller-kesäkurpitsalasagne

lakto-vegetaarinen laktoositon
4-6 annosta
2-3 (750 g) kesäkurpitsaa
suolaa, mustapippuria
250 g tuoreita lasagnelevyjä
Kastike:
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 rkl öljyä
2  tlk 8 (á 400 g) tomaattimurskaa
2 tl Provencen yrttiseosta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus mustapippuria
10 -15 kivetöntä oliivia viipaloituna
250 g  Härkistä
Lisäksi
1 ruukku basilikaa
200-300 g Appenzeller® Mildly spicy -juustoa raastettuna

1. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
2,  Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Kuullota sipulisilput ja chili öljyssä. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää yrttiseos, suola, pippuri ja sokerit. Hauduta 20-30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kastikkeeseen Härkis ja viipaloidut oliivit.
3. Raasta juusto ja silppua basilika.
4. Pane voidellun  lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, annostele päälle ohut kerros kastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta ja silputtua basilikaa. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.



Rosee on hyvä paritus kasvisruoalle


Suomen levysasteilla roseeviini jäähtyy Ice Bagissä vaikka lumella, kun keväisellä Nizzan reissullani pullo tuotiin pöytään kassi täynnä jäitä. 

Iloinen uutinen on, että tyypillinen provencelainen Mirabeau en Provence Rose, 13,98 e, siirtyy viimeistään kesällä vakiovalikoimaan. Nyt sitä saa Alkon tilausvalikoimasta ja nettikaupasta! 








Ps. Tämä on kaupallinen yhtystyö Emmi-meijerin kanssa. 













Kommentit

Näitä on luettu