#Kukkakaalitalkoot: Gluteeniton Appenzeller-kukkakaalipannupizza



Kun Helsingin Sanomat 18.elokuuta 2017 kirjoitti, että suomalainen kukkakaalisato on jäämässä peltoihin, monet bloggarit tarttuivat #kukkakaalitalkoot -haasteeseen sadon pelastamiseksi ja pistivät omat kukkakaalireseptinsä jakoon. Tämä kukkakaalipannupizza Blondin appenzellerinmakuinen vastaus haasteeseen.


Kukkakaali on itsessään miedonmakuista, joten sen kaveriksi sopii vahvanmakuinen juusto. Valitse ruokaan mieleisesi vaihtoehto: Kolme kuukautta kypsytetty miedon makuinen Appenzeller Mild Spicy, vähintään neljä kuukautta kypsytetty voimkkaanmakuinen Appenzeller Strrongly Spicy tai vähintään kuusi kuukautta kypsytetty tosi voimakas Appenzeller Extra Spicy. Marketin juustotiskistä löytyvä valmiiksi pakattu Appenzeller-pala on juuri sopivankokoinen juustopala juustoisen kukkakaalipohjan valmistukseen. 




Gluteeniton kukkakaalipannupizza

Pohja:
1 (noin 500 g) kukkakaali
200 g Appenzeller® Mildly spicy -juustoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1. Raasta kukkakaali ja Appenzeller® Mildly spicy -juusto.
2. Sekoita keskenään kukkakaali- ja juustoraaste, kananmunat ja suola.
3. Vuoraa paistinpannu leivinpaperilla ja taputtele seos pannuun ja sen reunoille.
4. Paista pohjaa 225 asteessa 20 minuuttia.
5. Täytä pohja mieleisilläsi täytteillä ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.




Käytä myös pizzan kuorrutusjuustona Appenzelleriä!  Ikuinen kysymys juuston suhteen pizzassa kuuluukin: alle vai päälle?  Kumpaan koulukuntaan kuulut?




Juomavinkki: Kasvispitoisen kukkakaalipizzan kanssa maistu pirteä ja hedelmäinen valkoviini Portugalista,  Paxis Arinto -hanapakkaus, 28,89 e/ 3 l.




Ps. Tämä on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa




Kommentit

Näitä on luettu