Urbaainin sienestäjän Appenzellerillä hunnutetut portobello-sienet



Sienet ja juusto rakastavat toisiaan. Niinpä tästä makuparituksesta inspiroituneena Blondikeittiössä syntyi juustoinen vegeherkku, jonka viimeistelee täyteläinen Appenzeller® Mildly spicy -juusto.

Portobello on isoksi kasvanut herkkusieni, jonka halkaisija voi olla yli kymmenenkin senttiä. Pitemmän kasvuaikansa takia se on maultaan voimakkaampi ja aromikkaampi kuin tavallinen herkkusieni. Jotkut jopa väittävät, että sen maku vie voiton jopa monesta metsäsienestä! Kun kaupassa mukaani tarttui myös upeita, luonnonmukaisesti viljeltyjä värimangoldeja, niin tässä postauksessa solmittiin pyhä kolmiyhteys sienten, lehtimangoldin ja Appenzeller-juuston kanssa. Sitruuna ja pinjansiemenet toivat ruokaan pienen välimerellisen twistin. 


Portobellon liha on kiinteää ja kuivaa. Eli se tarkoittaa sitä, että nestetä ei juuri pannulle irtoa. Portobello syödäänkin kypsennettynä. Pääruoaksi tai lisäkkeeksi portobello sopii täytettynä ja gratinoituna. Sieni siis rakastaa juustoa! Appenzellerilla aateloidut portobellot sopivat vaikka pääsiäispöytään lampaan kaveriksi tai kasvisyöjän lautaselle sellaisenaan. 





Täytetyt portobellot Appenzeller-hunnulla
6 annosta
6 portobello-sientä
Täyte:
2 uutta sipulia varsineen tai 5 kevätsipulia
3-5 valkosipulinkynttä
300 g lehtimangoldia
3 tomaattia tai 150 g kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
50 g paahdettujan pinjansiemeniä
200 g  Appenzeller® Mildly spicy -juustoa

1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. irrota sienistä jalat ja kuutioi ne.  Suikaloi lehtimangoldi ja kuutioi tomaatit.
Raasta Appenzeller-juusto.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää pannulle ensin valkosipulinkynnet ja sitten sipulinvarret.  Kuullota pari minuuttia ja lisää lehtimangoldit ja jatka kypsentämistä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi pannulle kuutioidut tomaatit.  Mausta seos suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.  Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet.


3. Täytä portobellojen lakit  kasvistäytteellä. Nostele joukkoon Appenzeller® Mildly spicy -juustoraaste.
4. Kypsennä sieniä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.

5. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai liharuokien lisäkkeenä.


Viinivinkki: Juustoisten portobellojen seuraan sopii saksalainen Riesling -rypäleestä tehty, kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen ja hennon petrolinen, valkoviini Frame Riesling Trocken, 10,99 e.  Viini voitti kultaa Vuoden viinit 2017 -kilpailussa.






Ps. Tämä on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa. 





Kommentit

Näitä on luettu