Urbaainin sienestäjän Appenzellerillä hunnutetut portobello-sienet
Sienet ja juusto rakastavat toisiaan. Niinpä tästä makuparituksesta inspiroituneena Blondikeittiössä syntyi juustoinen vegeherkku, jonka viimeistelee täyteläinen Appenzeller® Mildly spicy
-juusto.
Portobello on isoksi kasvanut herkkusieni, jonka
halkaisija voi olla yli kymmenenkin senttiä. Pitemmän kasvuaikansa takia se on
maultaan voimakkaampi ja aromikkaampi kuin tavallinen herkkusieni. Jotkut jopa
väittävät, että sen maku vie voiton jopa monesta metsäsienestä! Kun kaupassa mukaani tarttui myös upeita, luonnonmukaisesti viljeltyjä värimangoldeja, niin tässä postauksessa solmittiin pyhä kolmiyhteys sienten, lehtimangoldin ja Appenzeller-juuston kanssa. Sitruuna ja pinjansiemenet toivat ruokaan pienen välimerellisen twistin.
Portobellon liha on kiinteää ja kuivaa. Eli se
tarkoittaa sitä, että nestetä ei juuri pannulle irtoa. Portobello syödäänkin
kypsennettynä. Pääruoaksi tai lisäkkeeksi portobello sopii täytettynä ja
gratinoituna. Sieni siis rakastaa juustoa! Appenzellerilla aateloidut portobellot sopivat vaikka pääsiäispöytään
lampaan kaveriksi tai kasvisyöjän lautaselle sellaisenaan.
Täytetyt portobellot Appenzeller-hunnulla
6 annosta
6 portobello-sientä
Täyte:
2 uutta sipulia varsineen tai
5 kevätsipulia
3-5 valkosipulinkynttä
300 g lehtimangoldia
3 tomaattia tai 150 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 (luomu)sitruunan
raastettu kuori
50 g paahdettujan
pinjansiemeniä
200 g Appenzeller®
Mildly spicy -juustoa
1. Silppua sipuli ja hienonna
valkosipulinkynnet. irrota sienistä jalat ja kuutioi ne. Suikaloi lehtimangoldi ja kuutioi tomaatit.
Raasta Appenzeller-juusto.
2. Kuumenna öljy
paistokasarissa. Lisää pannulle ensin valkosipulinkynnet ja sitten
sipulinvarret. Kuullota pari minuuttia
ja lisää lehtimangoldit ja jatka kypsentämistä parin minuutin ajan. Lisää
lopuksi pannulle kuutioidut tomaatit. Mausta
seos suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Lisää joukkoon paahdetut pinjansiemenet.
3. Täytä portobellojen
lakit kasvistäytteellä. Nostele joukkoon
Appenzeller® Mildly spicy -juustoraaste.
4. Kypsennä sieniä 225
asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä.
5. Tarjoa sellaisenaan
kasvisruokana tai liharuokien lisäkkeenä.
Viinivinkki: Juustoisten
portobellojen seuraan sopii saksalainen Riesling -rypäleestä tehty, kuiva,
hapokas, sitruksinen, mineraalinen ja hennon petrolinen, valkoviini Frame Riesling Trocken, 10,99 e. Viini voitti kultaa Vuoden viinit 2017
-kilpailussa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!