Appenzeller-hodarit Disneylandin tapaan



Hodarista on muodostunut trendikäs herkku, jota saa ympäri maailmaa ravintoloistakin erilaisina gourmet-versioina. Hot dog sopii tarjottavaksi niin illanistujaisissa kuin kesän grillibileissä. 

Tämän postauksen hodari-idea on pöllitty Disneylandista, jossa sämpylä ja nakki saa seurakseen toista jenkkien lempiruokaa Mac & Cheesiä eli juustomakaronia. Ja mistä tulee paras Mac & Cheese? No tietysti Appenzelleristä, jonka maku on ainutlaatuinen. Sen salaisuushan piilee siinä yrttiliemessä, jolla juustoa harjataan sen kypsymisen aikana. Sen yrttiliemen koostumusta ei moni tiedä.



Appenzeller Mac & Cheese hodarit
10-12 kappaletta
10-12 hot dog -sämpylää (kotitekoisia tai valmiita)
10-12 pitkää nakkia tai mausteisia broilerinakkeja
1 ruukku rapeaa salaattia
1 annos Appenzeller Mac & Cheese -juustomakaronia
1 pkt amerikanpekonia 

1. Tee Appenzeller Mac & Cheese alla olevan ohjeen mukaan.
2. Käristä pekonit ja hienonna ne.
3. Grillaa nakit tai kuumenna makkarat vesihauteessa. Kuumenna sämpylät.
4. Pane kuuma makkara hodari-sämpylän väliin suikaloidun salaatin kanssa ja lusikoi päälle Appenzeller Mac & Cheesiä. Ripottele päälle pekonikuutioita ja nauti heti.


Parhaat hodarit saa, jos tekee itse sämpylätkin. Alla on linkki porkkanaisten hodarisämpylöiden ohjeeseeni.



Appenzeller Mac & Cheese pannulla
350 g rakettispagettia tai sarvimakaronia
2-3 tl suolaa
1 l vettä
Appenzeller-juustokastike:
1-2  salottisipulia
2-5 kynttä valkosipulia
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 l täysmaitoa
ripaus mustapippuria
muskottipähkinää
(pari tippaa tryffeliöljyä)
1 pkt  (210 g) Appenzeller-juustoa raastettuna
(suolaa)

1. Keitä makaronit pussin kyljessä olevan ohjeen mukaisesti.
2. Kuori ja silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Lisää maito ja kiehauta. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi ohentaa tarvittaessa vedellä tai maidolla.
3. Mausta kastike ja lisää juusto. Älä keitä kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan sulata se joukkoon. (Mausta kastike muutamalla tipalla tryffeliöljyä). Tarkista maku.
4. Sekoita keskenään juustokastike ja pasta.  
5. Tarjoa hodarien kanssa tai nauti sellaisenaan.

Vinkki! Voit tehdä Mac & Cheesen myös valmiista Appenzeller Fonduesta. Kuumenna fondue pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon pussillinen keitettyjä sarvimakaroneja. Siinä se! Tosin se tryffeliöljytilkka tekee tällekin versiolle ihmeitä. 

Juomavinkki:


Trendikkäintä olisi nauttia hodari samppanjan kanssa, mutta kukkaroystävällisempi vaihtoehto on chileläinen, erittäin kuiva Pinot Noir- rypäleistä tehty rosee-kuohuva Cono Sur Brut Rosé, 10,90 e.
Myös (pienpanimo)olut ja ihan alkoholiton virvoitusjuoma on hyvä kyypipoika Appenzeller-hodarille.





Kaipaatko lisää street food -ohjeita? Tsekkaa tämä Appenzeller-vohveli, joka on tehty hampurilaissämpylästä vohveliraudalla.



 Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa!


Kommentit

Näitä on luettu