Appenzeller-hodarit Disneylandin tapaan
Hodarista on
muodostunut trendikäs herkku, jota saa ympäri maailmaa ravintoloistakin
erilaisina gourmet-versioina. Hot dog sopii tarjottavaksi niin
illanistujaisissa kuin kesän grillibileissä.
Tämän
postauksen hodari-idea on pöllitty Disneylandista, jossa sämpylä ja nakki saa
seurakseen toista jenkkien lempiruokaa Mac & Cheesiä eli juustomakaronia.
Ja mistä tulee paras Mac & Cheese? No tietysti Appenzelleristä, jonka maku on ainutlaatuinen. Sen salaisuushan piilee siinä yrttiliemessä, jolla
juustoa harjataan sen kypsymisen aikana. Sen yrttiliemen koostumusta ei moni
tiedä.
Appenzeller Mac &
Cheese hodarit
10-12 kappaletta
10-12 hot dog -sämpylää (kotitekoisia tai valmiita)
10-12 pitkää nakkia tai mausteisia broilerinakkeja
1 ruukku rapeaa salaattia
1 annos Appenzeller Mac & Cheese -juustomakaronia
1 pkt amerikanpekonia
1. Tee Appenzeller Mac & Cheese alla olevan ohjeen
mukaan.
2. Käristä pekonit ja hienonna ne.
3. Grillaa nakit tai kuumenna makkarat vesihauteessa.
Kuumenna sämpylät.
4. Pane kuuma makkara hodari-sämpylän väliin suikaloidun
salaatin kanssa ja lusikoi päälle Appenzeller Mac & Cheesiä. Ripottele
päälle pekonikuutioita ja nauti heti.
Parhaat hodarit saa, jos tekee itse sämpylätkin. Alla on linkki porkkanaisten hodarisämpylöiden ohjeeseeni.
Appenzeller Mac &
Cheese pannulla
350 g rakettispagettia tai sarvimakaronia
2-3 tl suolaa
1 l vettä
Appenzeller-juustokastike:
1-2 salottisipulia
2-5 kynttä valkosipulia
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 l täysmaitoa
ripaus mustapippuria
muskottipähkinää
(pari tippaa tryffeliöljyä)
1 pkt (210 g)
Appenzeller-juustoa raastettuna
(suolaa)
1. Keitä makaronit pussin kyljessä olevan ohjeen mukaisesti.
2. Kuori ja silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita voissa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä muutama
minuutti. Lisää maito ja kiehauta. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi
ohentaa tarvittaessa vedellä tai maidolla.
3. Mausta kastike ja lisää juusto. Älä keitä kastiketta
juuston lisäämisen jälkeen, vaan sulata se joukkoon. (Mausta kastike muutamalla
tipalla tryffeliöljyä). Tarkista maku.
4. Sekoita keskenään juustokastike ja pasta.
5. Tarjoa hodarien kanssa tai nauti
sellaisenaan.
Vinkki! Voit tehdä Mac & Cheesen myös valmiista Appenzeller Fonduesta. Kuumenna fondue pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon pussillinen keitettyjä sarvimakaroneja. Siinä se! Tosin se tryffeliöljytilkka tekee tällekin versiolle ihmeitä.
Vinkki! Voit tehdä Mac & Cheesen myös valmiista Appenzeller Fonduesta. Kuumenna fondue pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita joukkoon pussillinen keitettyjä sarvimakaroneja. Siinä se! Tosin se tryffeliöljytilkka tekee tällekin versiolle ihmeitä.
Juomavinkki:
Myös (pienpanimo)olut ja ihan alkoholiton virvoitusjuoma on hyvä kyypipoika Appenzeller-hodarille.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!