Marinoitu Appenzeller kruunaa buffapöydän


Monissa perheissä mietitään jo kuumeisesti valmistujaisjuhlien tarjoilua. Kehitin Blondikeittiössä helpon juustoherkun Appenzeller-juustosta, joka maistuu mitä mainioimmalta kuohujuoman ja mansikoiden kanssa tarjottuna.

Juuston maku voimistuu kypsytyksen aikana 
Kovien juustojen salaisuus on juustomassan tiukka puristus valmistusvaiheessa ja tahkojen pitkä kellarikypsytys. Mitä pidempi kypsytys on, sen voimakkaammaksi juuston maku muuttuu. Tunnetuimmat kovat juustot valmistetaan alppimaissa, joiden laaksoissa maito säilöttiin hyvin säilyviin juustotahkoihin. Kun juusto oli kypsynyt, tahkoja oli helppo kuljettaa lähikylien markkinoille myytäväksi. Tunnetuimmat alppijuustot ovat sveitsiläiset Appenzeller, Gruyère ja emmentaali.

* Appenzeller-juustoa valmistetaan 52 kyläjuustolassa perinteisellä juustonvalmistusmenetelmällä ja se maun salaisuus piilee yrttiliemessä, jolla juustoa harjataan sen kypsymisen ajan.
* Appenzeller® Mildly spicy juustoa kypsytetään kellarissa kolmen kuukauden ajan. Maultaan Mildly spicy on Appenzeller -juustoperheen miedoita. Mildly spicy-juuston tunnistaa hopeisesta etiketistä.
* Appenzeller® Extra spicy -juustoa varastoidaan vähintäin kuusi kuukautta ja se on juustoperheen voimakkaimman makuinen juusto. Kun juusto lähestyy puolen vuoden ikää, juustoasiantuntijat kontrolloivat jokaisen tahkon kypsyysasteen ja valikoivat tähän laatuluokkaan ainoastaan parhaimmat juustot. Extra spicy-juuston tunnistaa mustakultaisesta etiketistä.

 ®


MARINOITUA APPENZELLERIÄ JA MANSIKOITA
noin 10 annosta
350 g Appenzeller® Mildly spicy tai Appenzeller® Extra spicy-juustoa
Marinadi
3 rkl hunajaa
3 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
1 tl karkeaa dijoninsinappia
1/2 tl mustapippuria

1. Leikkaa juusto noin puolen sentin paksuiksiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluvadille.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lusikoi juustoviipaleiden päälle.  Anna maustua vähintäin pari tuntia, mielummin seuraavaan päivään.
3. Ota juusto lämpimään noin puoli tuntia ennen tarjoiluhetkeä. Koristele juustovati mansikoilla.



Keväjuhlissa kuohuu

Kevättä juhlistamaan ja marinoidun Appenzellerin ja mansikoiden seuraksi sopii Vuoden Viiniksi 2017 valittu  Lindauer Cuvée Brut, 12,95 euroa.
Kuivasta, hapokkaasta ja runsaasta mausta löytyy kypsää omenaa ja sitrusta, pahteisuutta ja mineraalisuutta.  Uusiseelantilainen kuohujuoma on tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus ja sitä löytyy myös pikkolo-pulloissa hintaan 3,98 euroa. 




Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Emmi-meijerin kanssa.






Kommentit

Näitä on luettu