Blondi testasi: Amarula Carrot Cake

Jenkkikakku saa mukavan maun eteläafrikkalaisesta kermalikööristä.

Afrikan henki nimellä tunnettu Amarula kermalikööri käy nautittavaksi sellaisenaan, mutta on herkullinen mauste myös leivonnassa. Minä kokeilin sitä porkkanakakkuun ja kuppikakkujen kuorrutukseen. Toimi mitä mainioimmin. 
Amarula-kermalikööri tehdään Etelä-Afrikassa luonnonvaraisena kasvavan marula-puun hedelmien mehusta. Marula tunnetaan toiselta nimeltään elefanttipuuna, sillä paikalliset elefantit rakastavat syödä marulan hedelmiä. Ja tulevat myös humalaan käyneitä pudokkaita syödessään. Ehkä juuri se onkin se, mikä norsuja puiden alle vetää. Hedelmien mehu tislataan, kypsytetään pienissä tammitynnyreissä kaksi vuotta, minkä jälkeen se sekoitetaan tuoreen kerman kanssa. Tuloksena on eksoottinen ja ainutlaatuinen kermalikööri.

Amarula Carrot Cake
Annoksia:10-12
Valmistusaika:1 ½ tuntia + jäähtymisaika
6 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 ½ tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
1 tl suolaa
4 kanamunaa
3 dl vaaleaa muscavadosokeria
3 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 tlk (225 g) ananasmurskaa mehuineen tai 2 1 /2 dl raastettua omenaa
2 ½ dl pekaani-tai hasselpähkinärouhetta
1 dl rusinoita
¾ dl Amarula-kermalikööriä
KUORRUTUS
50 g voita
5 dl tomusokeria
1/2 dl Amarula-kermalikööriä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
KORISTEEKSI
kuivattuja hedelmä- ja kasvislastuja
tai
pekaanipähkinöitä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 26 senttiä) ja vuoraa se vielä leivinpaperilla.
Raasta porkkanat hyvin hienoksi raasteeksi. Jos käytät omenia ananaksen asemesta, raasta nekin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kahteen kertaan. Vaahdota munat ja lisää sokeri §lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kevyttä. Lisää öljy ja vatkaa vaahtoa vielä pari minuuttia.
Lisää munavaahtoon porkkanaraaste, ananasmurska tai omenaraaste, pähkinärouhe, kermalikööri ja aprikoosihillo. Sekoita ja lisää kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja uunin keskitasossa 1 tunti 10 minuuttia Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku ritilällä.

Tee kuorrutus. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon likööri ja tuorejuusto. Pane täyte pariksi tunniksi jääkaappiin ennen kuorruttamista. Kuorruta kakku ja koristele pekaanipähkinöillä.



Kommentit

Näitä on luettu