Blondi testasi: kotitekoinen "Nutella"

Kun Suomessa leivotaan 5. helmikuuta runebergintorttuja, samalla päivämäärällä vietetään myös kansainvälistä Nutella päivää eli World Nutella Day:ta. Päivää on juhlittu vuodesta 2007 asti ainakin Yhdysvalloissa. Myös Ruotsissa tunnetaan nutelladagen. Nutella on herättänyt polemiikkia siitä, että se sisältää palmuöljyä. Kun "nutellan" tekee itse, tietää tasantarkkaan mitä levite sisältää. 


Nutella sisältää vain hasselpähkinöitä, tomusokeria, kaakaota ja öljyä. 

Hasselpähkinä-suklaalevite
eli kotitekoinen Nutella
kolme desilitraa
laktoositon, gluteeniton, vegaani



2 pussia ( 200 g) hasselpähkinöitä
2 dl tomusokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl (macademia)öljyä

Paahda hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen, varo palamista.
Jäähdytä pähkinät ja poista niistä paahtamisen jälkeen helposti irtoavat kuoret. Pähkinöihin saa jäädä kuorta.

Paahtaminen antaa tahnalle makua. 
Pane pähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe  ja vaniljasokeri. Käytä konetta kunnes seos on tahnamaista.
Lisää (pähkinä)öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koneen käydessä.  Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää tomusokeria ja öljyä tipottain koneen käydessä.
Purkita tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.


Tahna säilyy viileässä pari viikkoa. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!

Näitä on luettu