Parsaa saksalaiseen tapaan
Saksalaiset rakastavat parsaa, varsinkin valkoista parsaa. Tyypillisintä se on nauttia mahdollisimman tuoreena ihan voisulan kanssa. Ilmakuivattu, savustettu Schwarzwälder-kinkku myötäilee niin parsan kuin viininkin makua.
Parsaa saksalaiseen tapaan
6 tankoa valkoista parsaa/ruokailija
nokare voita
ripaus suolaa
vettä
VIHREÄ SITRUUNAVOISULA
100 g voita
kourallinen villirucolaa
1 sitruunan raastettu kuori
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
LISÄKSI
8 viipaletta Schwarzwälder-kinkkua
Kuori parsat kevyesti ja poista kantaosasta pari senttiä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mausta vesi nokareella voita ja ripauksella suolaa. Lisää parsat ja anna niiden kiehua hiljalleen noin 6-8 minuuttia parsojen paksuudestariippuen.
Sulata voi kattilassa. Silppua rucola, raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.
Sekoita ainekset voisulaan. Mausta pippurilla ja suolalla
Pane lautaselle kuumat parsat ja kinkkuviipaleet. Lusikoi parsoille voisulaa. Tarjoa heti.
Parsan seuraksi sopii puolikuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen ja mineraalinen Baron von HeylEstate Riesling 13,98 euroa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!