Ranskalainen maalaispatee sopii buffapöytään

Ranskalainen maalaispatee

Maalaispatee on helppo tehdä, mutta se on näyttävä ruoka.
12–15 annosta
Valmistusaika: 2 1/2 tuntia
500 g luutonta sianlihaa
500 g luutonta lampaanlihaa
400 g broilerinmaksaa
2 sipulia
3–5 valkosipulinkynttä
2 1/2 dl vettä
2 rkl vasikanfondia
1 dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 rkl sokeria
2 rkl tuoretta timjamia
20 paprikatäytteistä vihreää oliivia
Kiehauta vesi ja fondi. Hienonna lihat, maksa, sipulit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi. Lisää munat, lihaliemi, vehnäjauhot ja mausteet. Käytä konetta vielä muutama sekunti, jotta ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina voideltuun pateevuokaan tai pitkänomaiseen kakkuvuokaan.
Painele oliivit sinne tänne taikinaan. Tasoita pinta. Kypsennä peitettynä vesihauteessa 175 asteessa 1 1/2–2 tuntia.
Tarjoa mustaherukkahillon ja rapean leivän kanssa.
Vinkki: Voit vuorata pateevuoan pekoniviipaleilla. Kun kumoat pateen, käytä pateeta hetki uunin grillivastusten alla, jotta pekoni saa kauniin värin. Voit käyttää tähän myös töhötintä. 

Kommentit

Näitä on luettu