Juhannusyön herkku on hunajainen rosvopaisti

Hunajainen rosvopaisti


noin 1 1/2-2 kilon lampaanpaisti
2 rkl karkeaa suolaa
5 valkosipulinkynttä
MAUSTESEOS
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua meiramia
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl pippuriseosta
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 oksa rosmariinia
1-2 oksaa salviaa
3 laakerinlehteä
Hiero lampaanpaisti karkealla suolalla ja anna suolautua viileässä yön yli.
Vuoraa hiekkaiseen maahan kaivettu kuoppa kivillä tai tulenkestävillä tiilillä. Polta kuopassa hyvää nuotiota parin tunnin ajan.
Puhdista lampaanpaisti suolarakeista. Jos haluat valkosipulinmakuisen paistin, tee paistiin viiltoja ja työnnä niihin lohkottuja valkosipulinkynsiä. Sekoita mausteseoksen ainekset tahnaksi ja levitä seos tasaisesti paistille. Sido paisti ja asettele sidosten väliin rosmariinin- ja salvianoksia sekä laakerinlehtiä.
Kääri paistin ympärille pari kerrosta kasteltua voipaperia ja pari kerrosta foliota. Paistin ympärille voi kääriä ratalankaa verkoksi, jolloin se on helpompi nostaa ylös kuopasta. Hautaa paisti hiillokseen ja pane päälle hiekkaa. Anna lihan muhia kuopassa ainakin kolme tuntia.
Tarjoa korvasieni- tai kantarellimuhennoksen, uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit