Pakasterapuja cajunkeittiön tyylillä


Kesä on jo siinä pisteessä, että ensi tiistaina eli 21. heinäkuuta alkaa ravustuskausi. On taas aika pistää pystyyn bileet, mutta tällä kertaa vähän rennommalla ja kustannustehokkaammalla kaavalla.
Rapujen korkeasta hinnasta johtuen monissa rapujuhlissa nautitaan pakasterapuja, jotka ovat kotoisin Turkista tai Kiinasta. Kuoret ovat ehkä hieman kovempia, mutta rapujen kanssa näpräileminen on joka tapauksessa hauskaa puuhaa. Edullisempien rapujen kanssa voi hyvin myös leikitellä ja rikkoa skandinaavista tarjoilukaavaa. Kunhan paikalla on hyviä ystäviä, tarjolla makoisia juomia saksiniekkojen lisäksi, niin eiköhän ne laulut irtoa viimeistään loppuillasta.
Rennoissa bileissä juomat voivat olla hanapakkausviinejä, kokeile vaikka näitä hyvän hinta-laatusuhteen omaavia valkkarilaatikoita:
Matua Sauvignon Blanc 2014 -hanapakkaus, 1,5 l, 20,90 e
Devil’s Rock Riesling -hanapakkaus, 3 l, Saksa, 29,90 e.
Pakasterapuja cajunkeittiön tapaan
2 kg pakasterapuja
1 kg uusia perunoita
3-4 maissintähkää
4-6 uutta sipulia
MAUSTELIEMI
5-6 l vettä
1 kokonainen valkosipuli
3 laakerinlehteä
1 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
2 tl cajunmaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl  cayennenpippuria
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl mustapippuria
1 rkl Provencen yrttiseosta
Harjaa perunat huolellisesti puhtaaksi. Paloittele maissintähkät 2-3 osaan. Lohko sitruuna.
Kiehauta vesi ja mausteet, sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet isossa kattilassa. Lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää maissit ja sipulit. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat kypsiä.
Lisää ravut. Heti kun ravut ovat lämpimiä, ruoka on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile kuumana.
Cajun-tyyliin valmistetut ravut voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.

Kommentit

Näitä on luettu