Blondi testasi: Sushiburrito


Eri ruokakulttuurien fuusioiminen samalle lautaselle on erittäin muodikasta. Kirjoitin ruokatrendeistä ja sushiburritostakin Himahellaan vuoden vaihteessa, kun kurkistin kristallipalloon.Sushiburritosta kuultiin kesällä 2015 Atlantin takaa jo huhuja. Kaliforniassa kehitetty fuusioruoka, joka villitsi nykkiläisiä kuin ramenburger pari vuotta aikaisemmin. Mistä siis on kyse? Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä rulla - ikään kuin sushiravintoloista tuttu makirulla, mutta ennen viipaloimista. Sisällä on reilusti täytettä, lähes salaatin verran. 

Pari päivää sitten saimme lukea, että Helsinkiin, osoitteeseen Freda 27,  avataan maaliskuussa ravintola Soma, josta saa sushiburritoja.  Ravintolan päärullaaja on Top Chef -finalisti Samu Koskinen.  


Nämä ainekset inspiroivat minut rullailemaan. 

Pakkohan fuusiorullailua oli Blondin keittiössäkin kokeilla.  Ohjeet, joita googlailin, muistuttivat minusta paljon temakia, noita käsin käärittyjä tötteröitä. Niinpä päätin oikeasti fuusioida meksikolaisen ja japanilaisen keittiön keskenään. Ja jättää raaka-aine hifistelyt noille Top Chefeille. Blondin keittiössä syntyi sushiburritot, joihin oli kääritty broileria, kolmenvärisiä jalapeno-viipaleita, paprikaa ja wasabirucolaa. Homma maustettiin kotiin savuaromisella chipotle-salsalla, johon minulle on syntynyt addikti. Jos jotain pitää vielä säätää, niin seuraavalla kerralla pistän sushiburriton sisään ronskimmin vihreää. 


Käärin sushiburritot eväspusseihin niin ne on helppo syödä siististi. 

Lopputuloksena syntyi todella tuhti eväs, joten yksi burrito tyydyttää kyllä kiljuvankin nälän.  Mielestäni siitä riittää kahdelle, joten ohjeesta tulee neljä annosta, kun kaksi burritoa puolittaa ja jakaa kaverin kanssa.

Sushiburritot broilerista
2 burritoa/ 4 annosta
400 g broilerin ohuen ohuita fileepihvejä
1/2 dl teriyaki-kastiketta
sormisuolaa
öljyä paistamiseen
SUSHIRIISI
250 g sushiriisiä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
tai
1/2 dl Sushi Su -kastiketta
8 nori- merileväarkkia
1 paprika
2 - 3 kourallista (wasabi)rucolaa
2- 4 rkl tricolr jalapenoja (Indian)
3-4 rkl meksikolaista chipotle-salsaa ( Indian)

Marinoi broilerin ohutleikkeitä teriyaki-kastikkeessa vähintään pari tuntia. 
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su -etikka on käyttövalmista sellaisenaan. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
Pariloi marinoituneet broilerin ohutleikkeet nopeasti kuumalla parilalla, mausta sormisuolalla.  Leikkaa fileet viipaleiksi.  Suikaloi paprika tulitikkumaiseksi.
Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapenoviipaleet. Lusikoi täytteelle savunmakuista chipotle-salsaa ja pane viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. (Kannattaa katsoa alla oleva video!) 
Kääri koko komeus sushimaton avulla napakaksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla rulla papereineen puoliksi. Nauti heti.

Chipotle-salsassa on savuinen aromi. 

 Sushiburriton täytteet voi soveltaa tietty kukin makunsa mukaan. Kokeile broilerin lisäksi kevyesti graavattua tai kylmäsavustettua lohta, chevicheä tai vaikkapa kypsää kalkkunaa. Minun rupesi tekemään mieli ankanrintaa, joten saatan kokeilla sitä seuraavaksi. Ja eikun rullailemaan!Kokeilin sushiburritoa myös lohesta.
  
Videolta näet vaihe vaiheelta miten sushiburrito syntyy. Käy tsekkaamassa. 
Kommentit

Näitä on luettu