Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä


Burgundinpata on ranskalainen klassikkoruoka. Se valmistetaan naudan sisäpaistista, mutta oman arominsa pata saa, jos lihana käytetään riistaa. Blondin keittiössä pataa hauduteltiin saksanhirvestä. Appelsiininkuori antaa padalle todella hienostunen aromin.



Appelsiininkuori antaa padalle hienostuneen aromin. 

Burgundinpata saksanhirvestä
6 annosta
1 kg saksanhirvipaistikuutioita tai kuutioitua naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g ) amerikanpekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 solo -valkosipulin kynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin kuori (Pese hyvin!)
100 g herkkusieniä
LISÄKSI
persiljasilppua

Kääntele lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienonnettu valkosipuli, tomaattipyree, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1 1/2 -2 tunnissa lihakuutioiden koosta riippuen.
Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.


Kommentit

Näitä on luettu