Klassikko: Ahvenrullat valkoviinikastikkeessa


Ahvenrullat saavat seurakseen klassisen valkoviinikastikkeen. 

Ahvenrullat valkoviinikatikkeessa

neljälle
600-800 g ahvenfileitä 
3/4 tl mustapippuria
1/2 - 3/4  dl tillisilppua
sormisuolaa
PAISTAMISEEN
voita
VALKOVIINIVOIKASTIKE
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
3 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl (valko)viinietikkaa
1 dl vettä
3,3 dl kuohukermaa
150 g voita
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa
(silputtua ruohosipulia)
Käsittele ahvenet ruodottomiksi leikkaamalla kiilamainen, kapea pala pois selkäruodon suuntaisesti. Ripottele fileille suolaa, pippuria ja tilliä. 
Kääräise ne huolimattomasti rulliksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
Tee valkoviinivoikastike. Kuullota silputtua sipulia öljyssä. Lisää valkoviini, viinietikka ja vesi. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet.  Lisää kastikkeeseen kerma ja kiehauta. Siivilöi ja keitä noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Ruskista ahvenrullat nopeasti paistinpannulla pienissä erissä. Peitä rullat foliolla ja jätä rullat odottamaan kastikkeen viimeistelyä.
Vatkaa kylmä voi kuutioina kastikkeen joukkoon ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. Halutessasi voi käyttää mausteena myös silputtua ruohosipulia.
Pane ahvenrullat kastikkeeseen, kuumenna muutama minuutti.
Tarjoa ahvenrullat uusien perunoiden kanssa.
Viinivinkki ( Kuva: Alko):


Puolikuiva, hapokas ja kypsän sitruksinen chileläinen Casa Marin Cartagena Riesling 2013 -valkoviini, 15,38 euroa, on onnistunut pari ahvenrullille.  

Kommentit

Näitä on luettu