Blondin lempikeitto on jauhelihagulassi

Tämä Unkarista kotoisin oleva jauhelihakeitto on lempikeittoni. Viime vuonna keitimme sitä tykilisen myös helmikuiseen Ravintolapäivään.  Monille gulassikeitto on tuttu Alpeilla tarjottavana rinneruokana. 
Tietty keiton voi tehdä myös naudan paistikuutioista, mutta tämä on nopeampi versio.  Myös makkarasta tulee hyvä soppa!


Gulassikeiton voi tehdä naudanlihakuutioista, jauhelihasta tai vaikkapa makkarasta.


Gulassikeitto
10 annosta
500 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
3 sipulia
4 valkoisulinkyntä
3-4 porkkanaa
10 perunaa
3 paprikaa
2 l vettä
3 lihaliemikuutioita
2 tlk säilöttyjä tomaatteja
3 rkl tomaattipyreet
10 mustapippuria
1 rkl provencen yrttiseosta
1- 1/2 tl (savustettua) paprikajauhetta
LISÄKSI
silputtua persiljaa
smetanaa

Silppua sipulit, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, suikaloi paprikat.
Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa.
Lisää vesi, säilötyt tomaatit, liemikuutiot, porkkanat, perunat ja mausteet. Keitä 10 minuuttia ja lisää paprikat.  Jatka kpsentämistä vielä 20-30 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Ripottele keiton pinnalle persiljaa ja tarjoa smetanan kanssa.

Vinkki! Olen käyttänyt ruokaan myös säilöttyä paprikaa silloin kun paprikat ovat kalliita!

Börje Uimonen oli vastaava soppamestari helmikuisena Ravintolapäivänä 2015, kun keitimme tykillisen tätä gulassikeittoa.

Kommentit

Näitä on luettu