Blondin lempikeitto on jauhelihagulassi
Tämä Unkarista kotoisin oleva jauhelihakeitto on lempikeittoni. Viime vuonna keitimme sitä tykilisen myös helmikuiseen Ravintolapäivään. Monille gulassikeitto on tuttu Alpeilla tarjottavana rinneruokana.
Tietty keiton voi tehdä myös naudan paistikuutioista, mutta tämä on nopeampi versio. Myös makkarasta tulee hyvä soppa!
Tietty keiton voi tehdä myös naudan paistikuutioista, mutta tämä on nopeampi versio. Myös makkarasta tulee hyvä soppa!
Gulassikeitto
10 annosta
500 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
3 sipulia
4 valkoisulinkyntä
3-4 porkkanaa
10 perunaa
3 paprikaa
2 l vettä
3 lihaliemikuutioita
2 tlk säilöttyjä tomaatteja
3 rkl tomaattipyreet
10 mustapippuria
1 rkl provencen yrttiseosta
1- 1/2 tl (savustettua) paprikajauhetta
LISÄKSI
silputtua persiljaa
smetanaa
Silppua sipulit,
ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat,
suikaloi paprikat.
Ruskista
jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa.
Lisää vesi, säilötyt tomaatit, liemikuutiot, porkkanat,
perunat ja mausteet. Keitä 10 minuuttia ja lisää paprikat. Jatka kpsentämistä vielä 20-30 minuuttia eli
kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Ripottele keiton
pinnalle persiljaa ja tarjoa smetanan kanssa.
Vinkki! Olen käyttänyt ruokaan myös säilöttyä paprikaa silloin kun paprikat ovat kalliita!
Vinkki! Olen käyttänyt ruokaan myös säilöttyä paprikaa silloin kun paprikat ovat kalliita!
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!