Blondi testasi: Maailman helpoin suklaafudge


Loppiaisena innostuin surffailemaan fudgeohjeita. Näin monia erilaisia, mutta ne tuntuivat jotenkin hankalilta tai niissä oli kilometrin mittainen lista aineksia. Niinpä päätin kokeilla jenkkisaitilta löytämääni pikafudgea, jossa oli vain neljä ainesosaa ja sitä mainostettiin maailman helpoimmaksi tavaksi tehdä fudgea.  Mutta homma ei todellakaan mennyt Blondin keittiössä kuin Stömsössä!

Pikafudgesta ei tullut fudgea, mutta hyviä nameja tai petit fourseja kuitenkin!

Kaikki meni siihen asti annettujen nuottien mukaan, mutta valmis massa ei suostunut jähmettymään kuutioiksi leikattavaksi levyksi edes 25 asteen pakkasessa. Tekemäni tahna muistutti lähinnä nutellaa, joten olisi sen voinut syödä ihan sellaisenaan vaikka keksien päällä. Hyvän makuistahan tahna oli.

Inhoan kalliiden raaka-aineiden heittämistä hukkaan, joten ryhdyin aineksien pelastusoperaatioon. Niinpä tein massasta palleroita, jotka pyöräytin murskatuissa jolupiparin jämissä. Tulihan siitä sitten ihan syötävä, jopa tarjoilukelpoinen herkku, vaikka ohje onkin jotain ihan muuta kuin alkupräinen! Pitäisiköhän näitä sitten kutsua petit fourseiksi, sillä pienenä makeana palana niitä voi kahvin kanssa tarjoilla.

Mutta tulipa taas todistettua miten tärkeää on, että annetut ruokaohjeet toimivat. Ne on pakko kokeilla ennen julkaisemista.

Jenkkiläiseen pikafudgemassaan tarvittiin neljä raaka-ainetta. 

Karpalo-suklaa-piparipallerot

1 tlk (397 g)  makeutettua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa
1 pussi(100 g) tummasuklaarakeita eli chocolate chipsejä
1 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 1/2 dl kuivattuja karpaloita
(sormisuolakiteitä)
LISÄKSI
murskattuja piparkakkuja

Pane ainekset karpaloita lukuunottamatta mikronkestävään kulhon.  Kuumenna mikrossa kunnes suklaa sulaa. Sekoita minuutin jälkeen ja jatka kuumentamista tarvittaessa.
Sekoita karpalot fudgemassan joukkoon.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun foliovuokaan tai muuhun laakeaan, sopivankokoiseen vuokaan. (Ripottele päälle halutessasi hieman sormisuolarakeita. Älä kuitenkaan intoile suolan kanssa!)
Pane seos kylmään kunnes se jähmettyy.
Tee suklaamassasta palleroita ja pyöräytä ne piparkakkumuruissa. Pane pallerot pieniin makeisvuokiin ja säilytä karkit viileässä, jopa pakastimessa.


Näistä aineksista piti syntyä fudgea!
Jälkikirjoitus! Jaettuani kokeiluni tulosta Facessa sain Ida Savolaiselta kommentin, jonka uskon pelastavan koko jutun.
Ida kirjoitti: "Mä sanoisin, että tuossa on tuota suklaata aivan liian vähän! Itse olen tehnyt vastaavalla ohjeella, mutta niin, että suklaata tulee n. 400g purkilliseen kondensoitua maitoa. Silloin se suklaa jähmettää massan, helppoa, herkullista ja toimivaksi todettua."  

Raaskisinko käyttää fudgeohjeeseen 400 grammaa suklaata vai söisinkö sen makeanhimossani sellaisenaan, se onkin sitten jo toinen juttu. 

Kommentit

  1. Kokeilevassa keittiössä sattuu ja tapahtuu. Hyvä, että sait pelastettua homman :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!

Näitä on luettu