Joulusilakat espanjalaiseen tapaan

Silakat kuuluvat suomalaiseen joulupöytään samalla tavalla kuin sardiinit tapaksiin. Tänä vuonna joulusilakat saavat espanjalaisen twistin. 

Tapakset ovat espanjalaisen keittiön pikkusuolaisia. Ne voivat olla sardiineja, oliiveja, kinkkua, katkarapuja, kinkkuja, erilaisia paloiteltuja vihanneksia tai erilaisia juustoja.
Espanjassa tämä ruokalaji valmistetaan tuoreista sardiineista ja tarjotaan tapasbaareissa hyvän maalaisleivän ja viinin tai cavan kanssa. Andalusiassa tapas nautitaan tavallisesti kuivan sherryn kanssa. Ja myös muikuista tulee todella herkullisia samaan tapaan valmistettuna. 

Boquerones maistuu vaikka ruisleivän päällä.

Boquerones 
eli silakoita espanjalaiseen tapaan
4-6 annosta
500 g silakkafileitä
KYPSYTYSLIEMI
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
MAUSTEKASTIKE
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sitruunamehua
1tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tuore punainen chili
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
1,5 rkl kaprismarjoja
Nylje silakkafileet. Tämä ei välttämätöntä, mutta lopputulos on enemmän espanjalaisen oloinen, jos poistat kaloista nahat.
Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja lado fileet liemeen. Anna kalojen kypsyä liemessä vähintään 4 tuntia, miellään yön yli.
Kaada fileet lävikköön ja valuta kalat hyvin.

Sekoita maustekastikkeen ainekset ja lado kalat puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada maustekastike päälle ja sulje. Anna maustua vähintään pari tuntia. Nauti kalat sellaisinaan, (uusien) perunoiden tai hyvän leivän kera.


Myös muikut sopivat tähän ruokalajiin. 


Kommentit

Näitä on luettu