Blondi testasi: Joululaatikkorieskat

Joululaatikoiden jämistä leivotut rieskat ovat tulleet eteeni useammasta tuutista ja postauksesta.  Koko Suomi leipoo näköjään joululaatikkorieskoja!  Pakkohan ne oli Blondinkin testata.


Joululaatikkorieskat syntyivät kädenkäänteessä!

Klikkasin Facebookin kokkiryhmässä auki Valion sivuilla olevan joululaatikkorieskareseptin, jossa kuitenkin luki, että ohjetta ei ole testattu Valion koekeittiössä. Nyt ohje on testattu Blondin keittiössä.  Tai no, siis omalla tavallaan testattu. Siitä tuli kyllä ihan oma ohjeeni, sillä käytin leipomuksiini ainoastaan hiivaleipävehnäjauhoja jauhojen määrä oli 1 1/2 desiä enemmän kuin alkuperäisessä, Valion postaamassa, ohjeessa. Ja silti jauhot meni vieläkin vähän alakanttiin rakenteen kannalta. Tosin rasvaa oli myös hieman enemmän. Minulla oli taikinapohjana laatikkomix, jossa oli yhteensä puoli litraa kaikkia joululaatikkojämiäni sekaisin. Lanttulootaa oli määrästä puolet. 
Ihan kelpo ja maukas hävikintorjuntaresepti tämäkin. Tänä jouluna ei ole mennyt mitään ruokaa biojätteeseen, vaan ne on kaikki saaneet uuden elämän.

Joululaatikkorieskat
6-8 kappaletta
5 dl joululaatikoita (peruna, lanttu, porkkana)
3/4 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Sekoita kylmien joulaatikoiden sekaan suola, voisula ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu laatikoiden koostumuksesta.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat leivinpaperin päälle rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Nauti tuoreina.

Tämä ohje oli Blonditestin pohjana. 



Kommentit

Näitä on luettu