Savustettua ankanrintaa ja ruusunterälehtihilloa

Viikonlopun urakkani on ollut pakastimen sulatus ja ison jääkaappini siivous. Siinähän sitä sai vierähtämään tunnin jos toisenkin. Lisäksi se sai aikaiseksi ex tempore -ruoanlaittoa, jotta mitään kaivauksissa löytynyttä ei menisi hukkaan.
Eilen pakastimesta käteeni sattui ranskalaisia ankan rintafileitä, jotka oli pakko käyttää tänään  pois. (On nämä vaikeita nämä ensimmäisen maailman ongelmat!) Pari viikkoa sitten savustin ankkaa ja ihastuin valmistustapaan ja lopputulokseen ikihyviksi. Niinpä tämä hätäisesti pelastettu ankkakin valmistui tänään samalla tapaa.
Jääkaapin uumenista löytyi ystävältäni Maritalta lahjaksi saatu Ruusunterälehtihillo.
Finnish Plantin valmistama hillo on valmistettu Rosa Rugosan kukista.  Ruusut on viljelty Kotajan maatilalla Huittisten Vapulassa Lounais-Suomessa. Ja ne ovat tietty luomua. Hillo ei myöskään sisällä säilöntäaineita.  Ja hillonkeittäjä suosittelee, että rakenteen takia hillo tulee tarjota kylmänä.
Valmistaja vinkkaa, että erikoisempia makuyhdistelmiä perinteisten juustojen ja jälkiruokien kanssa saa kun hilloa yhdistää ankan, riistan tai lampaan kanssa. Myös silli oli samalla listalla.
Siitähän se ajatus taas lähti.  Savuankan kaveriksi sopisi papu-perunasalaatti, mutta tällä kertaa lisäkkeenä oli vain vihersalaattia vihanneslokerossa olleista aineista.
Savustettu ankanrinta
2-4 ankan rintafileetä
1-2 dl Peking duck -maustekastiketta (Lee Kum Kee)
sormisuolaa
Sulata ankkafileet hitaasti jääkaapissa. Pane ne marinadikastikkeeseen ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
Tee ankan nahkaan veitsellä muutama viilto. Pane rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahka saa hyvän värin. Ota nopeasti väri myös fileen toiselle puolelle.
Pane ankanrinnat savustusuuniin elektronisen lämpömittarin kanssa ja säädä hälytys 58 asteeseen. Savusta rintafileitä kunnes mittari hälyttää. Siihen menee aikaa noin 15-20 minuuttia.
Kääri ankanrinnat alumiinifolioon ja anna niiden vetäytyä 5-10 minuuttia ennen viipalointia.
Ps. Sain hillon lahjaksi kuoharipullon kanssa, jonka kanssa se oli tarkoitus nauttia.  Kuohari on mennyttä, mutta mikään ei estä kokeilemasta sitä nyt kun hillopurkki on avattu.  Saattaa mennä kokeiluun vielä tänään. 

Kommentit

Näitä on luettu