Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

Mikäli joulupöytä kaipaa raikasta salaattia, arabialainen pita-granaattiomenasalaatti on juuri sellainen. Siinä maistuu niin minttu, chili kuin raikas sitruunakin. 

Tähän salaattiin törmäsin Israelissa ja se jäi keittiööni pysyvästi.


Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

3-4 kypsää tomaattia
1 kurkku
3 kevätsipulia
1 paprika
1 mieto chili
1 dl silputtua minttua
1 dl oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 paahdettua pitaleipää kolmioina
1 granaattiomena
sormisuolaa

Kuutioi tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, viipaloi kevätsipulit. Silppua minttu. Pane ainekset salaattikulhoon ja sekoita kevyesti.
Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Lisää salaatin joukkoon. Lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä ja ripottele salaatille suolaa. Sekoita hyvin.
Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet salaatin päälle.
Sekoita pitakolmiot salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua. 

Pitakolmiot
1 pkt valmiita pitaleipä
100 g sulatettua voita
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
Halkaise pitaleipä ja leikkaa puoliskot kolmioiksi. Sivele kolmiot sulatetulla voilla, sirota pinnalle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa. 
Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes kolmiot saavat hieman väriä.  Kolmiot sopivat dipattaviksi, sellaisinaan syötäviksi tai Fatoush-salaatissa käytettävksi.

Kommentit

Näitä on luettu