Saako herneguacamolea sanoa guacamoleksi?

Herneguacamole on ruoka, josta jenkeissä nousi pienimuotoinen guacamolegate juhannuksen 2015 alla. Kyse oli siitä, saako herneversiota edes kutsua guacamoleksi. Jopa presidentti Obama otti kantaa asiaan Twitterissä. 


Herneguacamole sopii avokadoallergisille.
Minä kokeilin tuota pahennusta aiheuttanutta tahnaa omassa keittiössäni ja ihastuin siihen ikihyviksi. Näin jenkkiohjeita, joissa vain osa avokadon määrästä korvattiin herneillä. Mutta minä valmistin tahnan kokonaan herneistä, kuten myös moni bloggari rapakon takana. On nimittäin monia avokadolle allergisia, jotka eivät voi koskea aitoon guacamoleen. Herneversio hyvä vaihtoehto heillekin, kun vietetään meksikolaista fiestaa. 
Ja tiedättekö mitä, niissä kaupan valmiissa guacamoleissa on niissäkin käytetty suurimmaksi osaksi hernettä. Joten ei tämä mikään uusi idea ole! Kyse on makuasiasta, kuten ruokasota jenkeissäkin osoitti, mutta minusta herneguacamole oli jopa alkuperäistä raikkaampi versio aiheesta. 
Minä tein tahnana pakasteherneistä, mutta jos käytät hernesesongin aikana tuoreita, riivi palot ja ryöppää herneitä pari minuuttia ennen tahnan valmistusta.
Ai niin, mitä mieltä Barack Obama oli asiasta?  Hän ei koskaan laittaisi herneitä guacamoleensa. Tämä on siis vakava asia! 
Herneguacamole
400 g (pakaste)herneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu
1 dl silputtua korianteria
1 rkl jalapenoviipaleita
1/4 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl suolaa
Sulata pakasteherneet ennen tahnan valmistusta.
Pane kaikki tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Tarkista maku.
Herneguaqamole kannattaa valmistaa pari tuntia ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.
Tarjoa nachojen sekä limettilohkojen kanssa dippinä.

Kommentit

Näitä on luettu