Suklaafondant syntyy kahvikupissa

Suklaa on herkkua mihin aikaan tahansa vuodesta, mutta erityisesti se hellii kylmänä ja pimeänä vuodenaikana. Halutessasi voit maustaa perusohjetta vaikka 1/2 tl piparkakkumaustetta, kanelia tai chilihiutaleilla.

Suklaafondant kupissa

85 g voita
100 g tummaa (70%) suklaata
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
2 kanamunan valkuaista

Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Jäähdytä hetki.

Lisää seokseen sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot. 

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Lusikoi taikina neljään pieneen kahvikuppiin ja paista 175 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. 


Jäähdytä hetki ja tarjoile vadelmasorbetin ja tuoreiden marjojen kanssa.

Kommentit

Näitä on luettu