Blondi testasi: Lämmin, talvinen kanasalaatti
Tammikuun viimeisellä viikolla eli viikkolla 4 vietetään jo perinteisesti sipuliviikkoa. Myös sitrukset ja avokadot ovat
nekin sesongissa. Kun vielä jääkaapistani löytyi broilerin ohutleikkeitä, jotka olin
marinoinut japanilaisella teriyakikastikkeella, syntyi olemassa olevista aineksista talvinen, lämmin salaatti. Tässä sesonkisalaatissa kaikki maut svengasivat nätisti keskenään. Oli niin kirpeyttä kuin pehmeää hedelmäisyyttä hyvässä balanssissa. Nopea lounas- tai päivällisruoka vaikka arjen alettua.
neljälle
400 g broilerin ohuenohuita fileepihvejä
2-3 appelsiinia
2 syöntikypsää avokadoa
1 punasipuli
kourallinen rucolaa tai salaattisekoitusta
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
hyvää oliiviöljyä
hyvää balsamicoa
sormisuolaa
vastarouhittua mustapippuria
Kuori ja viipaloi
appelsiini, leikkaa kuorittu punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi kuoritut hedelmät.
Asettele kaikki salaattiainekset kauniisti laakealle
lautaselle.
Paista broilerin
rintafileepihvit nopeasti öljyssä pannulle, mausta makusi mukaan. Nosta kuumana
salaatin päälle.
Pirskottele salaatille hyvää oliviiöljyä ja balsamicoa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä, sormisuolaa ja muutama kierros mustapippuria. Nauti heti.
Pirskottele salaatille hyvää oliviiöljyä ja balsamicoa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä, sormisuolaa ja muutama kierros mustapippuria. Nauti heti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!