Portugalilainen kalapata
Nyt kevennetään kalalla kevättä kohti. Kokonainen, vierastarjottavanakin näyttävä kala-ateria syntyy yhdessä
padassa. Portugalilaiseen tapaan siihen käytetään valkoista kalaa, esim.
turskaa.
Portugalilainen
kalapata
6 annosta
600 g siika ja/tai kuhafileitä
3-4 perunaa
2 sipulia
1 punainen paprika
1 solo- valkosipulinkynsi
½ chili
3/4 dl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
250 g pakastettuja sinisimpukoita
200 g pakastettua mustekalaa tai mustekalarenkaita
LISÄKSI
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 tl suolaa
1 tl (savustettua) paprikajauhetta
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl silputtua persiljaa
Leikkaa
kalafileet parin, kolmen sentin paksuisiksi paloiksi. Ripottele kaloille vähän
suolaa ja jätä maustumaan.
Leikkaa sipulit
ohuiksi renkaiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi paprika ja hienonna
valkosipulinkynsi. Hienonna chili, josta on poistettu siemenet.
Kaada kattilaan
öljy ja kuullota kasvikset. Aloita paistamalla perunoita, sipulia ja
valkosipulia noin viisi minuuttia, lisää paprika ja jatka muutaman minuutin
ajan. Lisää mukaan laakerinlehti.
Nostele kalapadan
ainekset pataan kerroksittain: ensin sinisimpukat, mustekalat,
kuullotetut kasvikset, perunat ja kalapalat. Voit käyttää halutessasi myös laakeaa uunivuokaa.
Sekoita keskenään
tomaattimurska, suola, paprikajauhe, chili ja valkoviini, kaada kalapadan
päälle. Lisää kalapataan lopuksi persilja.
Kypsennä 200
asteisessa uunissa kannen tai alumiinifolion alla noin 40 minuuttia tai hauduta
liedellä noin 25 minuuttia. Älä avaa kantta kypsennyksen aikana.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!