Blondi testasi: Burgundinpata saksanhirvestä
Burgundinpata on
ranskalainen klassikkoruoka. Se valmistetaan naudan sisäpaistista, mutta oman
arominsa pata saa, jos lihana käytetään riistaa. Blondin keittiössä pataa hauduteltiin saksanhirvestä.
Appelsiininkuori antaa padalle todella hienostunen aromin.
6 annosta
1 kg saksanhirvipaistikuutioita
tai kuutioitua naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
1 pkt (170 g )
amerikanpekonia
1 porkkana
50 g juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 solo -valkosipulin
kynsi
voita
4 dl vahvaa
lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
2-3 rkl
tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua
timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin kuori (Pese hyvin!)
100 g herkkusieniä
LISÄKSI
persiljasilppua
Kääntele
lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää
voita tarvittaessa.
Lisää joukkoon
hienoksi silputut juurekset, kuoritut pikkusipulit, hienonnettu valkosipuli,
tomaattipyree, lihaliemi, viini ja mausteet.
Hauduta pataa
kannen alla joko liedellä tai 175 -asteisessa uunissa, kunnes liha on täysin
mureaa. Saksanhirvi kypsyy noin tunnissa, nauta 1 1/2 -2 tunnissa lihakuutioiden
koosta riippuen.
Poista
appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet.
Tarjoa keitetyn
riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!