Vappu Pimiän rahkariinimuffinit

Vappu Pimiä tunnetaan herkkusuuna, jonka arjen ruokavaliossa yhdistyvät herkullisuus ja terveellisyys.
 -Arkena syödään terveellisesti ja viikonloppuisin on lupa herkutella, Vappu kertoi puhuessaan Valion uuden Better-rahkariinin lanseeraustilaisuudessa hyvinvoinnin ja nautinnon liitosta. 


Vapun muffinit sopivat vaikka brunssille.
Tilaisuudessa oli tarjolla banaani-mustikkamuffineja, joiden ohje on Vapun käsialaa.
 – Tein tämän ohjeen yhteistyössä Valion kanssa. Käytin siihen heidän uutuustuotettaan Better-levitettä, joka on vähän terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto voille. Siinä on kasviöljyn hyviä rasvoja sekä rahkaa. Muffinit sopivat vaikka aamiaisella tai brunssilla nautittavaksi. 
– Käytin ohjeessa puolet vähemmän sokeria kuin laittaisin muffineihin normaalisti. Makeus saadaan banaanista. Käytin ohjeeseen myös kaurahiutaleilta, jotka upposivat sinne mukavasti. Mukana on myös kotimaisia mustikoita, Pimiä kertoi ohjeesta. Tai voi näihin käyttää lähes mitä tahansa marjoja, joita pakastimessa vielä on. Kuten puolukoita tai vadelmia. 


Mitä rahkariini on?

Valion uutuustuote Better on rahkalevite, joka maistuu leivän päällä ja soveltuu leivontaan. Paistaa sillä ei voi.  


Rahkariini tuoksuu raikkaalle ja levittyy helposti.


Rahkariini sisältää 37% rahkaa, kotimaista rypsiöljä ja hiukan voita. Rasvaa rahkariinissa on 40 %, josta kasvirasvan osuus on 27 % ja maitorasvaa 13 %.  Suolaa löytyy 1 g/100 g. 
Rahkariinilla on Sydänmerkki, joka tarkoittaa, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen.
 


Banaani-mustikka-rahkariinimuffinit

Vappu Pimiän rahkariinimuffinit
2 kypsää banaania
2 dl mustikoita
100 g rahkariini-levitettä (Better)
1 ½ dl sokeria 
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa tai piimää

Vaahdota rahkariini ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.  Soseuta banaanit ja lisää taikinaan. 

Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sekoittaen vuorotellen maidon kanssa.  Sekoita joukkoon lopuksi mustikat.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuttia.

Kommentit

  1. Hei, ensimmäistä kertaa tutustumassa blogiisi ja heti tiesin että joudut kirjanmerkkeihini. Helppoja ja mielenkiintoisia ohjeita ja pullantekovideo oli minulle tarpeellinen kannustus pullien tekoon ihan itse. Kiitos
    Irja

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Blogi on siirtymässä helmikuussa Kotiliesi.fi -sivustolle, mutta pysyy sisällöltään tällaisena. Tervetuloa jatkossa sinne!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!

Näitä on luettu