Ramenkeitto on nyt kaikkien huulilla
Ramen on japanilainen,
alkuperältään kiinalainen nuudeliruoka. Japanissa ramenit on erityisen
suosittua yöruokaa, joita ryystetään katukuppiloissa ennen kotiutumista.
Ramen ovat samaa sukua vietnamilaisen pho-keiton kanssa, koska molempien ruokien herkullisuus
perustuu maukkaaseen liemeen. Liemen keittäminen ei sinänsä ole hankalaa, mutta
se vie aikansa. Eli ramenien autenttinen kokkaus on lähinnä viikonlopun slow food -hifistelyä ainakin
työssäkäyvillä.
Rameneista
on yhtä monta reseptiä kuin kokkiakin, sillä ruoan valmistamiseen voidaan
käyttää useita eri aineksia, kuten sianlihaa, merilevää, kamabokoa, sipulia tai
vaikkapa maissia.
Ramenkeitot
kootaan usein siten, että keittokulhon pohjalle pannaan keitetyt nuudelit ja
niiden päälle kaadetaan maukas liemi. Päälle ladottavat sattumat vaihtelevat
sitten nyhtölihasta ja kasviksista aina keitettyihin kananmuniin.
Tämä
keitto on siis sovellus, jossa soppa syntyy yhdessä kattilassa. Mutkien
oikaiseminen ei todellakaan ole kiellettyä Blondin keittiössä, jos siinä on
vaan yhtään järkeä. Lopputuloksena on kuitenkin kevyt, itämainen keitto, joka
lämmittää ihanasti paukkuvina pakkaspäivinä.
Blondin ramenkeitto
neljälle
2
isoa porkkanaa
1
rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1-3
valkosipulinkynttä
100
g siitakesieniä (tai herkkusieniä)
100
g pinaatinlehtiä (tai lehtikaalia)
50
g (pakastettuja) sokeriherneenpalkoja
1
1/2 l kasvisientä
3
ps (à 18 g) Wakame miso soup - keittotahnaa
2
rkl soijaa
1
rkl miriniä
50
g täysjyvä- tai sobanuudeleita
1/2
pkt (150 g) (kylmäsavustettua) jalotofua
1
rkl seesaminsiemenöljyä
Kuori porkkanat ja leikkaa
ohuiksi tikuiksi. Kuori inkivääri ja raasta se. Halkaise chili, poista siemenet
ja suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi
siitakesienet ja lehtikaalin tai pinaatin lehdet.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
Lisää misotahna, porkkanat, inkivääri, chili ja valkosipuli. Keitä hiljalleen
10 minuuttia.
Lisää pinaatti tai lehtikaali, sienet ja
nuudelit. Mausta soijalla ja mirinillä. Keitä viisi minuuttia. Maista ja mausta
tarvittaessa vielä suolalla. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja seesaminsiemenöljy.
Ihana pakkaspäivän keitto. Kiitos respusta :)
VastaaPoista