Tuunaa oma hodarisi
Hot dog on mutkaton
purtava illanistujaisiin tai vaikkapa saunailtaan.
Perinteisimpään hodariin
kuuluvat täytteeksi hyvän nakin lisäksi sinappi, ketsuppi ja kurkkusalaatti.
Nyt hodarista on kehkeytynyt trendiherkku, joita ympäri maailman erilaisina
gourmet-versioina vaikka samppanjan kera.
Parhaat
hodarit syntyvät kotitekoisista hot dog -sämpylöistä, mutta täytteet voi
upottaa yhtä hyvin valmiiseen sämpylään, rieskaan, tortillaan tai tacokuoreen. Jos kokoat erilaisia aineksia hodaribaariksi, jokainen voi täyttää hot doginsa mieleisillään aineksilla. Menestys on taattu!
Seuraavat
ohjeet olen kehitellyt Herra Snellmanille keväällä 2015.
Meksikolainen hodari
1 annos
2
Herra Snellman Kunnon kuoreton nakki tai Aito nakkia
1
hot dog -sämpylä
1
rkl tomaattisalsaa
silputtua
tuoretta korianteria
maissilastuja
Kuumenna nakit kuumassa vedessä,
höyryssä tai grillaa ne.
Lämmitä sämpylät mikrossa.
Kokoa hot dogit laittamalla
sämpylän väliin nakit ja tomaattisalsa. Murtentele päälle maissilastuja.
Viimeistele silputulla korianterilla.
Kreikkalainen hodari
1 annos
2
Herra Snellman Kunnon kuoreton nakkia tai lisäaineetonta Kunnon Nakkia
1
hot dog -sämpylä
suikaloitua
amerikansalaattia tai rucolaa
2
kirsikkatomaattia kuutioituna
1
rkl murenneltua fetajuustoa
3-5
kivetöntä Kalamata-oliivia
(1
rkl tsatsikia)
Kuumenna nakit kuumassa vedessä,
höyryssä tai grillaa ne.
Lämmitä sämpylät mikrossa.
Kokoa hot dogit laittamalla
sämpylän väliin suikaloitua salaattia ja nakit. Murentele päälle fetaa ja lisää
muutama viipaloitu oliivi. Halutessasi voit viimeistellä hodarin vielä
lusikallisella tsatskia.
Kotitekoiset
hodarisämpylät
12 kappaletta
3
dl maitoa
5
dl vehnäjauhoja
3
dl graham- tai sämpyläjauhoja
1
rkl sokeria
1
tl suolaa
1
pussi (11 g) kuivahiivaa
1 kananmuna
1/2
dl öljyä
Kuumenna maito 42-asteiseksi,
sillä kuivahiiva tarvitsee lämpimämmän taikinanesteen toimiakseen.
Mittaa kuivat aineet taikinakulhoon.
Sekoita maito jauhojen joukkoon.
Lisää kananmuna ja rasva
taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa taikinaa, kunnes se on joustavaa.
Kohota taikinaa 1/2- 1 tuntia leivinliinan alla .
Muotoile taikina tangoksi ja
leikkaa se 12 osaan. Painele taikinapalat kämmenellä soikeiksi lätyiksi ja
käännä soikion pidemmät sivut päällekkäin ikään kuin rullaksi. Nipistele
päätysaumat kiinni. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle saumapuoli
alaspäin. Peitä leivinliinalla ja kohota vielä noin 1/2 tuntia
Paista sämpylöitä 200-asteisen
uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Halkaise ja täytä jäähtyneet
sämpylät.
Viinivinkki:
Trendikkäintä siis on nauttia hodari kuohuvan kanssa. Varsinkin tyttöjen iltaan sopii espanjalainen cava, jolla on naisellinen nimi, Anna. Anna de Codorníu Cava Brut, 11,50 euroa on erittäin kuiva ja hapokas, hennon paahteinen kupliva.
Viinivinkki:
Trendikkäintä siis on nauttia hodari kuohuvan kanssa. Varsinkin tyttöjen iltaan sopii espanjalainen cava, jolla on naisellinen nimi, Anna. Anna de Codorníu Cava Brut, 11,50 euroa on erittäin kuiva ja hapokas, hennon paahteinen kupliva.
Kuumenna nakit höyryttämällä, keittäen tai mikroaaltouunissa. |
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!