Mustekala-lohiseljanka lohen perkeistä
Ostin kokonaisen lohen ja graavasin sen. Huomenna se löytää tiensä pakastimeen, sillä pakastetusta, hieman sulaneesta lohesta on huomattavasti helpompi saada aikaiseksi paperinohuita siivuja kuin tuoreesta.
Kokonaisesta
lohesta jäi siis ruodot, kun fileoin sen. Keitin perkeistä liemen. Pistin kattilaan ruodot, vettä sen verran
että ne peittyivät, karkeaa merisuolaa, tillinvarsia ja kokonaisia
mustapippureita. Kiehautin liemen ylös ja sitten keitin sitä miedolla lämmöllä
puolisen tuntia. Siivilöin liemen ja käytin sen keittoon, joka on ehkä
nimeltään mustekala-lohiseljanka. Tai jotain sinnepäin. Ainekset soppaan nimittäin löytyivät juuri siivoamani jääkaapin ja pakastimen olemassa olevasta tarjonnasta. Hyvää keitosta kuitenkin
tuli. Ja yksi lämittävä soppa-ateria nautittavaksi näin sydäntalvella.
Ja vinkiksi, jos korvaat mustekalan vaikka lohikuutioilla, saat todella hyvän lohiseljankan.
Ja vinkiksi, jos korvaat mustekalan vaikka lohikuutioilla, saat todella hyvän lohiseljankan.
Mustekala-lohiseljanka
4 annosta
7
dl lohen perkeistä keitettyä lientä
1
sipuli
2-3 (200 g) perunaa
1
paprika
500
g paseerattua tomaattia
1
(luomu) sitruunan raastettu kuori
4-5
pakastettua, pientä mustekalaa
ruodoista
perattu lohi
10
mustaa oliivia
1/2
dl silputtua tilliä
Keitä lohen ruodoista liemi
em. tavalla, siivilöi liemi ja perkaa kala.
Silppua sipuli, kuori ja kuutioi
perunat, suikaloi paprika.
Kun siivilöity liemi kiehuu,
lisää liemeen paseerattu tomaatti ja
hienonnettu sipuli. Kun keitto on kiehunut viitisen minuuttia, lisää kuutioidut perunat. Ja viiden minuutin kuluttua paprika, jäiset (puolitetut) mustekalat
ja raastettu sitruunan kuori. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää kypsä lohi, oliivit ja tillisilppu. Tarkista maku ja
suola.
Tarjoa keitto leivän ja smetanan
kanssa. Itse en kaivannut edes smetanaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!