Himahella: Sveitsi on kuuluissa gruyére-juustostaan
Olin kesällä 2015 juustomatkalla Sveitsissä. Matka oli huikea niin kokemusten, juustojen kuin maisemien suhteen. Himahellan tiistaipostaus käsittelee sveitsiläisten artesaani- eli vuoristojuustojen valmistusta. Käy lukaisemassa juttu täältä.
Paikallinen ruoka, paikallinen viini -periaatteella fondyyn kanssa maistuu puolikuiva (sokeria 8g/l), keskihaposkas ja aromikas sveitsiläinen Jolicoeur 2014 -valkoviini, 18,89 euroa. Viini on tehty Chasselas-rypäleistä.
Vuoristojuusto syntyy yhä samalla tavalla kuin satoja vuosia sitten. |
Viinivinkki (Kuva: Alko):
Juustoruokia, fondyyta ja tulen loimussa sulatettua raclettea nautitaan valkoviinin kanssa. Vuorilaaksojen
vehreillä rinteillä viihtyy myös viiniköynnökset, vaikka Sveitsi ei mikään tunnettu
viinimaa olekaan. Alkon perusvalikoimasta löytyy kolme sveitsiläistä viiniä,
kaksi valko- ja yksi punaviini. Sveitsiläiset viinit ovat myös aika hintavia
Paikallinen ruoka, paikallinen viini -periaatteella fondyyn kanssa maistuu puolikuiva (sokeria 8g/l), keskihaposkas ja aromikas sveitsiläinen Jolicoeur 2014 -valkoviini, 18,89 euroa. Viini on tehty Chasselas-rypäleistä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!