5 euron keitto: Siskonmakkarasoppa marokkolaisella twistillä
Paukkuvat pakkaset suorastaan vaativat kuumaa ja mausteista liemiruokaa. Koska olen tarjoushaukka, kauppareissulla kärryyni päätyivät ainekset, joista ei ollut tarkoitusta tehdä mitään postausta, ainoastaan nopea soppa talvipäivän lämmittäväksi lounaaksi. Siskonmakkarat (2,49 e/pkt) ja peruna & keittokasvikset ( 1 euro/750 g) olivat nimittäin tarjouksessa. Pirkan paseerattu tomaatti maksoi 79 senttiä. Muut ainekset olivatkin sitten kotikaappivaraa.
Pikasiskonmakkarasoppa marokkolaisella twistillä
neljälle
Tämä lämmittävä soppa syntyi parissakymmenessä minuutissa. |
Pikasiskonmakkarasoppa marokkolaisella twistillä
neljälle
500 g siskonmakkaroita
1 l vettä
1/2 dl lihafondia tai 2 liemikuutiota
1 tlk (390 g) paseerattua tomaatti-chiliä (tai tomaattimurskaa ja chiliä)
1 tl Ras el Hanout -maustesekoitusta (jossa on korianteria, kardemummaa ja paprikaa)
1 pussi (750 g) peruna & keittokasvikset pakastetta ( tai vastaava määrä perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa ja naurista)
1/2 dl hunajaa tai 2 rkl sokeria
LISÄKSI
silputtua korianteria
Kiehauta vesi, fondi/liemikuutiot, paseerattu tomaatti ja mausteseos.
Lisää pakastekasvikset ja keitä viisi minuuttia.
Puristele siskonmakkarapallerot keiton joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää keittoon hunaja tai sokeri sekä yrttisilppua.
Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!