Blondi testasi: Sushiburrito
Eri ruokakulttuurien fuusioiminen
samalle lautaselle on erittäin muodikasta. Kirjoitin ruokatrendeistä ja sushiburritostakin Himahellaan vuoden vaihteessa, kun kurkistin kristallipalloon.
Sushiburritosta kuultiin kesällä 2015 Atlantin takaa jo huhuja. Kaliforniassa kehitetty fuusioruoka, joka
villitsi nykkiläisiä kuin ramenburger pari vuotta aikaisemmin. Mistä siis on kyse? Sushiburrito on
meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä
rulla - ikään kuin sushiravintoloista tuttu makirulla, mutta ennen
viipaloimista. Sisällä on reilusti täytettä, lähes salaatin verran.
Pari päivää sitten saimme lukea, että
Helsinkiin, osoitteeseen Freda 27,
avataan maaliskuussa ravintola Soma, josta saa sushiburritoja. Ravintolan päärullaaja on Top Chef -finalisti
Samu Koskinen.
Pakkohan fuusiorullailua oli Blondin keittiössäkin kokeilla. Ohjeet, joita
googlailin, muistuttivat minusta paljon temakia,
noita käsin käärittyjä tötteröitä. Niinpä päätin oikeasti fuusioida meksikolaisen ja japanilaisen keittiön
keskenään. Ja jättää raaka-aine hifistelyt noille
Top Chefeille. Blondin keittiössä syntyi sushiburritot, joihin oli
kääritty broileria, kolmenvärisiä jalapeno-viipaleita, paprikaa ja wasabirucolaa. Homma maustettiin kotiin savuaromisella chipotle-salsalla, johon minulle on syntynyt addikti. Jos jotain pitää vielä säätää, niin seuraavalla kerralla pistän sushiburriton sisään ronskimmin vihreää.
Lopputuloksena syntyi todella tuhti eväs, joten yksi
burrito tyydyttää kyllä kiljuvankin nälän. Mielestäni siitä riittää kahdelle, joten ohjeesta tulee neljä annosta, kun kaksi burritoa puolittaa ja jakaa kaverin kanssa.
Sushiburritot broilerista
2 burritoa/ 4 annosta
2 burritoa/ 4 annosta
400 g broilerin ohuen
ohuita fileepihvejä
1/2 dl
teriyaki-kastiketta
sormisuolaa
öljyä paistamiseen
SUSHIRIISI
250 g sushiriisiä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
tai
1/2 dl Sushi Su
-kastiketta
8 nori- merileväarkkia
1 paprika
2 - 3 kourallista
(wasabi)rucolaa
2- 4 rkl tricolr
jalapenoja (Indian)
3-4 rkl meksikolaista
chipotle-salsaa ( Indian)
Marinoi broilerin ohutleikkeitä
teriyaki-kastikkeessa vähintään pari tuntia.
Keitä sushiriisi pakkauksen
ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su
-etikka on käyttövalmista sellaisenaan. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.
Pariloi marinoituneet broilerin ohutleikkeet
nopeasti kuumalla parilalla, mausta sormisuolalla. Leikkaa fileet viipaleiksi. Suikaloi paprika tulitikkumaiseksi.
Tarvitset jokaiseen burritoon
kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi.
Asettele riisille broileriviipaleet, paprikasuikaleet ja jalapenoviipaleet. Lusikoi
täytteelle savunmakuista chipotle-salsaa ja pane viimeiseksi päälle kourallinen
rucolaa. Jatka sushirullaa toisella
merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. (Kannattaa katsoa alla oleva video!)
Kääri koko komeus sushimaton
avulla napakaksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki.
Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla rulla papereineen puoliksi.
Nauti heti.
Sushiburriton täytteet voi soveltaa tietty kukin makunsa mukaan. Kokeile broilerin lisäksi
kevyesti graavattua tai kylmäsavustettua lohta, chevicheä tai vaikkapa kypsää kalkkunaa. Minun rupesi tekemään mieli ankanrintaa, joten saatan kokeilla sitä seuraavaksi. Ja eikun rullailemaan!
Videolta näet vaihe vaiheelta miten sushiburrito syntyy. Käy tsekkaamassa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!