Vampyyrintorjuntaan sopiva punaviinikastike
Tämä soosi torjuu varmasti vaikka vaampyyrit, sillä sen valmistukseen tarvitaan kolme kokonaista valkosipulia. Lampaalle tai naudanlihalle aivan ässä.
Uudenvuodenaattona tajusin, että pihvini kaipaa kastiketta. Niinpä kaivoin esiin vanhan ohjeeni, jonka tiedän pomminvarmaksi. Tämä valkosipulikastike sopii lähes mille tahansa lihalle, mutta lampaan ja naudan kanssa se on ehkä parhaimmillaan.
2-3 kokonaista valkosipulia (koosta riippuen)
1 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl vettä
1/2 dl riistafondia
1 tl provencen yrttiseosta tai timjamia
2 rkl maizenaruurustetta tummille kastikkeille
ripaus mustapippuria
LISÄKSI<
1 rkl voita
Poista valkosipulieta uloimmat kuoret ja leikkaa kynsien päät auki.
Sulata voi kattilassa ja lisää valkosipulit, kypsennä niitä voissa pari minuuttia.
Lisää kattilaan sokeri, balsamico, punaviini, vesi, fondi ja yrtit. Keitä 20 minuuttia. Siivilöi kastike.
Suurusta kastike kastikeruuruksella ja lisää lopuksi joukkoon ruokalusikallinen voita. Se antaa kastikkeelle kiillon.
Tarjoa lampaan tai naudanpihvin kanssa.
Vinkki! Voit kuoria kypsät valkosipulit ja tarjota ne lihan lisäkkeenä.
Valkosipulinen punaviinikastike kruunaa pihvin kuin pihvin. |
Uudenvuodenaattona tajusin, että pihvini kaipaa kastiketta. Niinpä kaivoin esiin vanhan ohjeeni, jonka tiedän pomminvarmaksi. Tämä valkosipulikastike sopii lähes mille tahansa lihalle, mutta lampaan ja naudan kanssa se on ehkä parhaimmillaan.
Valkosipuli-punaviinikastike
1 rkl voita2-3 kokonaista valkosipulia (koosta riippuen)
1 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl vettä
1/2 dl riistafondia
1 tl provencen yrttiseosta tai timjamia
2 rkl maizenaruurustetta tummille kastikkeille
ripaus mustapippuria
LISÄKSI<
1 rkl voita
Poista valkosipulieta uloimmat kuoret ja leikkaa kynsien päät auki.
Sulata voi kattilassa ja lisää valkosipulit, kypsennä niitä voissa pari minuuttia.
Lisää kattilaan sokeri, balsamico, punaviini, vesi, fondi ja yrtit. Keitä 20 minuuttia. Siivilöi kastike.
Suurusta kastike kastikeruuruksella ja lisää lopuksi joukkoon ruokalusikallinen voita. Se antaa kastikkeelle kiillon.
Tarjoa lampaan tai naudanpihvin kanssa.
Vinkki! Voit kuoria kypsät valkosipulit ja tarjota ne lihan lisäkkeenä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!