Blondi testasi: Dukkah

Dukkah on alunperin egyptiläinen mausteseos, jossa on erilaisia pähkinöitä, siemeniä, mausteita ja yrttejäkin. Reseptien kirjo on valtava, joten alkuperäisellä ohjeella ei kannata nokitella.
Törmasin dukkahin ensimmäisen kerran Australiassa kymmenisen vuotta sitten. Silloin aussiravintoloissa oli hyvin trendikästä tuoda pöytään dukkahia, oliiviöljyä, balsamicoa ja flat bread -leipää ruokaa odotellessa. Dukkah-mausteseosta voi myös sirotella salaatteihin tai keittoihin ja sillä voi myös paneroida lihaa, kalaa tai kasviksia ennen paistoa.




Dukkah
Annoksia: 10
Valmistusaika: 15 minuuttia
1 1/2 dl hasselpähkinöitä
1 dl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterinsiemeniä  
1 rkl juustokuminaa
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
1 tl mustapippuria
2 tl sormisuolaa (esim. Maldon)
Paahda pähkinät ja mantelit, korianterinsiemenet ja kumina paistinpannulla.
Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.
Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi ja yhdistä rouheeseen. Mausta dukkah suolalla ja pippurilla.
Tarjoa grillatun leivän ja oliiviöljy-balsamicoseoksen kanssa. Dukkahia voi myös ripotella salaattien mausteeksi, kokeile grillatun vuohenjuustosalaatin kanssa.


Kommentit

Näitä on luettu