Blondi testasi: Dukkah
Dukkah on alunperin egyptiläinen mausteseos, jossa on
erilaisia pähkinöitä, siemeniä, mausteita ja yrttejäkin. Reseptien kirjo on
valtava, joten alkuperäisellä ohjeella ei kannata nokitella.
Törmasin dukkahin ensimmäisen kerran Australiassa kymmenisen
vuotta sitten. Silloin aussiravintoloissa oli hyvin trendikästä tuoda pöytään
dukkahia, oliiviöljyä, balsamicoa ja flat bread -leipää ruokaa odotellessa. Dukkah-mausteseosta voi myös sirotella salaatteihin tai keittoihin ja sillä voi myös paneroida lihaa, kalaa tai kasviksia ennen paistoa.
Dukkah
Annoksia:
10
Valmistusaika:
15 minuuttia
1 1/2 dl
hasselpähkinöitä
1 dl
kuorittuja manteleita
2 rkl
korianterinsiemeniä
1 rkl
juustokuminaa
1 1/2 dl
seesaminsiemeniä
1 tl
mustapippuria
2 tl
sormisuolaa (esim. Maldon)
Paahda pähkinät ja mantelit,
korianterinsiemenet ja kumina paistinpannulla.
Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi
rouheeksi.
Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi ja
yhdistä rouheeseen. Mausta dukkah suolalla ja pippurilla.
Tarjoa grillatun leivän ja
oliiviöljy-balsamicoseoksen kanssa. Dukkahia voi myös ripotella salaattien mausteeksi,
kokeile grillatun vuohenjuustosalaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!