Mustekalaa espanjalaiseen tapaan
ÍOstin loppuvuodesta kilon pussillisen pakastettuja mustekalanpoikasia. Yhdestä pussista on syntynyt jo kolme uutta ohjetta: Mustekala-seljankakeitto, Dalmatialainen mustekalasalaatti ja nyt tämä Mustekalaa espanjalaiseen tapaan. Kaikki ohjeet löytyvät blogista.
500 g pakastettuja mustekalanpoikasia
1 sitruuna
1 punainen chili
3/4 dl hyvää oliiviöljyä
3-5 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
2-3 rkl silputtua korianteria/lehtipersiljaa
Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa mustekalat isohkoiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
Valmista marinadi halkaisemalla chili, poista siemenet, Kuumenna puolet oliiviöljystä ja lisää hienonnetut valkosipulit sekä chili pannulle. Lisää hetken kuluttua öljyyn mustekalat. Paista mustekaloja muutama minuutti sekoitellen. Purista mustekalojen päälle yhden sitruuunan mehu ja ripotteke päälle reilusti sormisuolaa. Rouhi myös hieman mustapippuria ja lorauta päälle loput oliiviöljystä. Sekoita. Lisää lopuksi joukkoon silputtuja yrttejä.
Tarjoa kuumana patongin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!