Blondi testasi: Joululaatikkorieskat
Joululaatikoiden jämistä leivotut rieskat ovat tulleet eteeni useammasta
tuutista ja postauksesta. Koko Suomi leipoo näköjään joululaatikkorieskoja! Pakkohan ne oli Blondinkin testata.
Klikkasin Facebookin kokkiryhmässä auki Valion sivuilla olevan joululaatikkorieskareseptin, jossa kuitenkin
luki, että ohjetta ei ole testattu Valion koekeittiössä. Nyt ohje on testattu
Blondin keittiössä. Tai no, siis omalla tavallaan testattu. Siitä tuli kyllä ihan oma ohjeeni, sillä käytin leipomuksiini ainoastaan
hiivaleipävehnäjauhoja jauhojen määrä oli 1 1/2 desiä enemmän kuin alkuperäisessä, Valion postaamassa, ohjeessa. Ja silti jauhot meni vieläkin vähän alakanttiin rakenteen kannalta. Tosin rasvaa oli myös hieman enemmän. Minulla oli taikinapohjana laatikkomix, jossa oli yhteensä puoli
litraa kaikkia joululaatikkojämiäni sekaisin. Lanttulootaa oli määrästä puolet.
Ihan kelpo ja maukas hävikintorjuntaresepti tämäkin. Tänä jouluna ei ole mennyt mitään ruokaa biojätteeseen, vaan ne on kaikki saaneet uuden elämän.
Ihan kelpo ja maukas hävikintorjuntaresepti tämäkin. Tänä jouluna ei ole mennyt mitään ruokaa biojätteeseen, vaan ne on kaikki saaneet uuden elämän.
Joululaatikkorieskat
6-8 kappaletta
5 dl joululaatikoita (peruna, lanttu, porkkana)
3/4 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
Sekoita kylmien
joulaatikoiden sekaan suola, voisula ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jauhojen määrä riippuu laatikoiden koostumuksesta.
Leivo taikinasta
jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat leivinpaperin
päälle rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
Paista 250-asteisessa
uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
Nauti tuoreina.
Nauti tuoreina.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!