Pinkki sillitorttu
Pinkkiä sillitorttua olen tehnyt vapuksi, mutta värinsä ja makunsa puolesta se sopii erinomaisesti myös joulupöytään.
10-12 annosta
POHJA
400 g ruisleipää ( esim. Real)
100 g voita
TÄYTE
275 g matjessillifileitä
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
10 liivatelehteä
250 g punajuuri-perunasosetta (Pirkka)
mustapippuria
(ripaus suolaa)
KORISTELUUN
kevät- tai ruohosipulia
Tee ensin pohja. Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se leipämurujen joukkoon. Painele leipä-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Valmista täyte. Hienonna sillifileet ja kananmunat. Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liuta ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset varovasti keskenään. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kaada täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele hyytynyt torttu kevätsipulilla tai ruohosipulisilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!