Joululounaalla Kaivopuiston Reginassa
Joulunalusviikoilla
tulee syötyä usein ravintoloissa. Yksi parhaista joululounaskokemuksista on
ollut Kaivopuistoon syksyllä avautuneessa ravintola Reginassa.
Etelä-Helsinkiä on hemmoteltu uusilla ravintoloilla tiuhaan tahtiin. Elokuussa
Tehtaankadulla avasi ovensa La Maison, syyskuussa Neitsytpolulla Regina ja
marraskuussa Tehtaankadulla Baskeri & Basso. Kaikki näistä ehdottomasti läpisyömisen
arvoisia.
Kaivopuiston kaunis Regina
Reginan
perustaja Markus Aremo on heilutellut
tahtipuikkoa monessa huippuravintolassa. Hänet muistetaan useammastakin
huippuravintolasta, jossa vatsa on kiittänyt: Georgesta, Carmasta ja La
Tablesta.
Nykyisin
mies ei metsästä tähtiä, vaan puhuu lämpimästi pienen ravintolan
toimintamallista. Pieni Regina onkin, siellä on ainoastaan 25 asiakaspaikkaa. Nimensä
ravintola on saanut Regina Linnanheimosta.
Keittiössä
mestaria ei joululounaalla näkynyt, vaan siellä hääräsi Markus Fogelholm ja salin puolella meistä
huolehti Toni Feri. Molemmat ovat myös ravintolan osaomistajia.
Ravintola
toimii iltaravintolana. Reginan suppean listan osia kerrottiin vaihdettavan parin
viikon välein. Klassikkoannokset kuitenkin pysyvät. Onneksi.
Ravintola
aloitti myös lounailla, mutta niistä on nyttemmin luovuttu. Lounaita on tarjolla
ainoastaan näin joulun alla ja muulloin niitä valmistetaan ryhmille
tilauksesta.
Klassinen joululounas
Joululounaalla ilahdutti se, että se oli klassista ranskalaista
keittämistä. Herkullista ja kaunista
ilman turhaa kikkailua.
Alkuruokana maistoimme Marinoituja
silakoita, muikunmätiä ja piparjuurta sekä Hirven paahtopaistia,
porkka-melonisalaattia ja pihhlajanmarjakastiketta. Molemmat ruokailijat olivat annokseensa
tyytyväisiä. Tosin Ruska-astioiden fania minusta ei tule koskaan. Niin paljon ei vettä Vantaassa virtaa, että ihme tapahtuisi. Inhoan syvästi
ruokailuvälineiden kontaktia kirskuvaan kivitavaraan.
Pääruoaksi valitsimme yksimielisesti haapasienillä täytettyä
haukimureketta, katkarapuja ja valkoviinikastiketta. Toni Feri hehkutti annosta etukäteen ja kertoi sen olevan oma suosikkinsa listalla. Mies ei puhunut palturia, se olikin
harmoniselta makumaailmaltaan aivan parasta A-ryhmää. Hauesta on vaikeaa saada tuon parempaa.
Tosin annoksen ulkonäkö oli hieman klassinen (lue: kasari-ysäri), mutta se sopi
tyyliin. Myös Tonin suosittelema burgundilainen chardonnay svengasi kalan kanssa
mitä parhaiten.
Olen monesti motkottanut, että jälkiruoka on usein ravintoloissa
ateriakokonaisuuden heikoin lenkki. Niin täälläkin. Mocca Pot de Creme,
päärynää ja siiderisorbettia oli kyllä visualisesti silmiäni miellyttävä, mutta
se loppukliimaksi jäi nyt taas kokematta. Pistellessäni annosta mieleeni tuli takautumia Jacky maitovanukkaasta. Sori.
Blondin tuomio
Ravintola Reginan joululounas oli kokonaisuutena erittäin herkullinen ja ravintola todellakin uusintakäynnin arvoinen. Erittäin iloinen olen siitä, että klassinen ranskalainen keittäminen näyttää palaavan muotiin. Ja Reginassa homma on oikeasti hallussa.
Ravintola
Regina
Neitsytpolku
10, Helsinki
p. 010
5014696, info@ravintolaregina.fi
Avoinna:
ke–pe
17–23, la 12–23. Joululounas joulukuun kolme ensimmäistä viikkoa. Muuten
lounaita vain ryhmille.
Hintataso:
3 ruokalajia 42 e, 5 ruokalajia 55 e.
Klassikkoannokset 26–34 e, jälkiruoat 4–6 e.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!