Blondin joulujansson
Niin kauan
kun aatonaaton iltaani on kuulunut haudoilla käynti, tuo naapurimaan
joulupöytään kuuluva suolainen ja kermainen herkku eli janssoninkiusaus on ollut osa myös minun
joulumenutani.
Jouluna riittää hommaa ja huisketta aivan riittävästi.
Siksi tämä jansson syntyykin alle 10 minuutissa pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta uunivalmiiksi ja odottaa sitten valmiiksi muhineena haudoilta palaavia.
Blondin janssonissa ei käytetä anjovista vaan
ravintolfileitä. Mielestäni janssonissa pitää olla reilusti kalaa ja käytän
siihen myös ronskisti sillipurkin lientä. Ei siis mikään jokaipäiväinen
terveysherkku suolan ja rasvan suhteen! Suolapurkilla en omaa janssonia
tehdessäni sitten käy.
Eilen ripsautin kerman joukkoon hieman kanelia.
Toimii, sillä kuuluuhan kaneli osa myös anjoviksien mausteliemen
maustesekoitusta.
Blondin joulujansson
4-6 annosta
3 pussia (à 500 g)
peruna-sipulisekoitusta
noin 100 g ravintolafileitä (tai anjovista)
3/4 dl ravintolafileiden lientä
1 dl tillisilppua
1/2 l kuohukermaa
ripaus kanelia
Lado
jäinen peruna-sipulisekoitus ja anjovikset kerroksittain voideltuun
vuokaan. Ripsauta kerman joukkoon hieman kanelia.
Kypsennä
200 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes jansson on kypsä.
Tarjoa
etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!