One pot meal: Marokkolainen broileritagine
4-6 annosta
4-6 broilerin koipireittä
3 sipulia
1 solo-valkosipulin kynsi
2 pientä säilöttyä sitruunaa (esim. Alfez)
2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1/2 sitruunan mehu
250 g sekahedelmäsekoitusta
15 Kalamatan oliivia
Liemi:
4 dl vettä
3 rkl kanafondia
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl harissaa
LISÄKSI
silputtua korianteria ja/tai lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
Ripottele broilerin koipireisin pinnalle hiukan suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Anna maustua vartin verran.
Suikaloi sipuli. Viipaloi tai silppua valkosipuli ja raasta inkivääri. Leikkaa säilötyt sitruunat lohkoiksi ja poista siemenet.
Ruskista broileripalat pannulla öljyssä.
Kuumenna 2-3 rkl oliiviöljyä taginessa, lado öljyyn sipulilohkot ja sen pinnalle valkosipuliviipaleet. Nosta kanapalat sipulipedille ja niiden päälle raastettu inkivääri, kuivatut hedelmät ja säilötyt sitruunat.
Sekoita keskenään kuuma vesi, kanafondi ja mausteet. Purista joukkoon sitruunanmehu
Pane pata 200 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä siellä tunnin ajan tai kunnes broilerit ovat kunnolla kypsiä ja mureita.
Ripottele padan pinnalle silputtuja yrttejä. Tarjoa keitetyn kuskusin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!