Sillipannacotta sopii niin joulu- kuin juhannuspöytään
Kesäisin
vierailemme naisporukalla ystävättäreni Ailan mökillä Pälkäneellä. Traditioksi on tullut,
että lounaalla nautimme uusien perunoiden kanssa herkullista ja helposti duunattavaa sillipannacottaa.
Ohjeen Aila on bongannut vuosia sitten ruotsalaisesta
Ellestä, mutta tehnyt muutoksia ohjeen määriin omassa keittiössään. Lähinnä hän
on järkeistänyt naapurimaan kollegan ohjetta siten, että pannacottaan
käytetään meillä myytäviä täysiä myyntipakkauksia.
Sillipannacotta
on siis kesäherkku uusien pottujen kanssa, mutta ihan yhtä hyvin se svengaa joulun
kalapöydässä omana ruokalajinaan.
Ailan tuunaama matjessillipannacotta
8 pientä lasia tai
kulhoa
2
liivatelehteä
35
g matjessilliä
2
dl kuohukermaa
1/4
tl suolaa
2-
2 1/2 rkl sinappia
1/2
dl silputtua tilliä
1/2
dl silputtua ruohosipulia
2
dl kermaviiliä
KORISTELUUN
1
hienonnettu punasipuli
tilliä
Pane liivatelehdet
pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
Valuta silli ja hienonna
se. Kuumenna kerma kattilassa ja ota se
pois lämmöltä.
Purista liivatteet kuiviksi ja
sulata ne kuumaan kermaan. anna jäähtyä.
Lisää kermaan sillikuutiot,
suola, pippuri, sinappi, tilli, ruohosipuli ja kermaviili. Sekoita hyvin.
Jaa seos kahdeksaan lasiin
tai pieneen kulhoon. Pane noin 1 desin verran seosta jokaiseen. Anna hyytyä
viileässä seuraavaan päivään.
Koristele pannacotta punasipuli-ja
tillisilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!