Sillipannacotta sopii niin joulu- kuin juhannuspöytään


Kesäisin vierailemme naisporukalla ystävättäreni Ailan mökillä Pälkäneellä. Traditioksi on tullut, että lounaalla nautimme uusien perunoiden kanssa herkullista ja helposti duunattavaa sillipannacottaa.
  

Sillipannacottaan käytetään matjessillifileitä.

Ohjeen Aila on bongannut vuosia sitten ruotsalaisesta Ellestä, mutta tehnyt muutoksia ohjeen määriin omassa keittiössään. Lähinnä hän on järkeistänyt naapurimaan kollegan ohjetta siten, että pannacottaan käytetään meillä myytäviä täysiä myyntipakkauksia.

Sillipannacotta on siis kesäherkku uusien pottujen kanssa, mutta  ihan yhtä hyvin se svengaa joulun kalapöydässä omana ruokalajinaan.

Ailan tuunaama matjessillipannacotta
8 pientä lasia tai kulhoa
2 liivatelehteä
35 g matjessilliä
2 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
2- 2 1/2 rkl sinappia
1/2 dl silputtua tilliä
1/2 dl silputtua ruohosipulia
2 dl kermaviiliä
KORISTELUUN
1 hienonnettu punasipuli
tilliä
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
Valuta silli ja hienonna se.  Kuumenna kerma kattilassa ja ota se pois lämmöltä.
Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kuumaan kermaan. anna jäähtyä.
Lisää kermaan sillikuutiot, suola, pippuri, sinappi, tilli, ruohosipuli ja kermaviili. Sekoita hyvin.
Jaa seos kahdeksaan lasiin tai pieneen kulhoon. Pane noin 1 desin verran seosta jokaiseen. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele pannacotta punasipuli-ja tillisilpulla.


Aila on tuunannut ohjetta omassa keittiössään.




Kommentit

Näitä on luettu