Kasvistagine on talvinen vegesafka
Himahellan kasvistagine tuoksuu
ja maistuu itämaisille mausteille. Lisäksi se kypsyy uunissa itsekseen nostettavaksi ruokapöytään.
Sukujen ja ystävien
kokoontuessa saman pöydän ympärille, joukkoon mahtuu aina myös muutama ton-ton eli erikoisruokavaliota noudattava ruokittava. Ja se saattaa
aiheuttaa kokille pienoista päänsärkyä. Kasvistagine on erinomainen
kompromissiruoka. Se on oma ruokalajinsa sellaisenaan, mutta maistuu lisukkeena myös vannoutuneille lihansyöjille. Lihaviipaleet nimittäin
viihtyvät näiden mausteisten makujen seurassa mainiosti.
Tagine (eli tajine) on
kaksimielinen sana, tosin ihan siisti sellainen. Se kun tarkoittaa niin
pohjoisafrikkalaista savista, kartionmuotoista ruoanvalmistusastiaa kuin siinä
haudutettua ruokaa.
Marokkolainen
kasvitagine
2-3
|
isoa porkkanaa
|
10
|
pikkusipulia
|
rasia
|
kirsikkatomaatteja
|
20
|
pientä perunaa
|
300 g
|
lanttua tai
naurista
|
3-6
|
valkosipulinkynttä
|
2-3 dl
|
sieniä:
kantarelleja, suppilovahveroita tai siitakkeita tai 1 dl kuivattuja sieniä
|
1 tlk
|
säilöttyjä
kik-herneitä
|
1 dl
|
rusinoita
|
1
|
sitruuna
|
1-2
|
kanelitankoa
|
LIEMI: ½ l
|
kasvis- tai
kanalientä
|
1 rkl
|
kasvis- tai
kanalientä
|
2-3 tl
|
glögimaustetta
|
1 tl
|
(savustettua)
paprikajauhetta
|
1 tl
|
juustokuminaa eli
jeeraa
|
1 tl
|
kurkumaa
|
Kuori, kuutioi tai lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli.
Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan.
Pane kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat pataan päällimmäiseksi. Piilota
kanelitanko kasvisten sekaan.
Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada
liemi kasvisten päälle.
Pane pata
200 asteiseen uuniin ja kypsennä ruokaa noin 1 ½ tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!