Kasvistagine on talvinen vegesafka


Himahellan kasvistagine tuoksuu ja maistuu itämaisille mausteille. Lisäksi se kypsyy uunissa itsekseen nostettavaksi ruokapöytään.

Kasvistagine on saanut makumaailmansa Marokosta. 


Sukujen ja ystävien kokoontuessa saman pöydän ympärille, joukkoon mahtuu aina myös muutama ton-ton eli erikoisruokavaliota noudattava ruokittava. Ja se saattaa aiheuttaa kokille pienoista päänsärkyä. Kasvistagine on erinomainen kompromissiruoka. Se on oma ruokalajinsa sellaisenaan, mutta maistuu lisukkeena myös vannoutuneille lihansyöjille. Lihaviipaleet nimittäin viihtyvät näiden mausteisten makujen seurassa mainiosti.



Tagine (eli tajine) on kaksimielinen sana, tosin ihan siisti sellainen. Se kun tarkoittaa niin pohjoisafrikkalaista savista, kartionmuotoista ruoanvalmistusastiaa kuin siinä haudutettua ruokaa.

Marokkolainen kasvitagine

2-3
isoa porkkanaa
10
pikkusipulia
rasia
kirsikkatomaatteja
20
pientä perunaa
300 g
lanttua tai naurista
3-6 
valkosipulinkynttä
2-3 dl
sieniä: kantarelleja, suppilovahveroita tai siitakkeita tai 1 dl kuivattuja sieniä
1 tlk
säilöttyjä kik-herneitä
1 dl
rusinoita
1
sitruuna
1-2
kanelitankoa

LIEMI: ½ l
kasvis- tai kanalientä
1 rkl
kasvis- tai kanalientä
2-3 tl 
glögimaustetta
1 tl
(savustettua) paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
kurkumaa
Kuori, kuutioi tai lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli. Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan. Pane kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat pataan päällimmäiseksi. Piilota kanelitanko kasvisten sekaan.
Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle.
Pane pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä ruokaa noin 1 ½ tuntia.





Kommentit

Näitä on luettu