Blondin piparinen nyhtöpossu
Amerikasta kotoisin
oleva Pulled Pork eli nyhtöpossu vyöryi suomalaisten kotikeittiöihin kuin
tsunami 2-3 vuotta sitten. Silloin ohje löytyi lähes jokaisesta ruoka-aviisista
ja Facebookin kokkiryhmien jäsenet postasivat nyhtämisistään kilvan kuvia.
Nyhtöpossu
oli ensimmäinen video, jonka tein Himahellaan. Jouluiseksi nyhtöohjeen tekee
se, että käytin mausteena piparkakkuja savuaromisen BBQ-kastikkeen joukossa.
Piparinen nyhtöpossu
1 ½ - 2 kg
|
possun niskaa eli
kasleria
|
1 ½ -2 rkl
|
karkeaa merisuolaa
|
2
|
sipulia
|
2-3
|
valkosipulinkynttä
|
2-3
|
tähtianista
|
1 tl
|
piparkakkumaustetta
tai 5 piparkakkua
|
500 g
|
amerikkalaista
(savunmakuista) grillikastiketta
|
Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta
rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi
sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama
tähtianis.
Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai
piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä
lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia
Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia.
Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä
sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja
sekoita hyvin. Kuumenna.
Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä.
Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!