Blondi testasi: Savukalkkunaa vitello tonnaton tapaan
Vitello tonnato on
Piemontesta peräisin oleva italialainen alkuruoka. Vitello tonnato on
valkoviinissä kasvisten kanssa keitettyä vasikkaa, joka tarjoillaan ohuina
viipaleina tonnikalakastikkeen kera. Eli minun sovellutuksessani on alkuperäisestä
ohjeesta pöllitty vain se tonnikalakastike.
Minun on pari päivää tehnyt mieli vitello tonnatoa. Se on
yksi niitä harvoja ruokia, jossa lihan ja kalan sotkeminen keskenään svengaa
mitä parhaiten. Toinen tällainen ruoka on
mielestäni vorschmack.
Mutta koska vasikan saaminen on aika haasteellista ja
lounasaika oli käsillä, päätin soveltaa
niin paljon kuin jääkaappi kesti. Eilen
olin ostanut savustetetun kalkkunan rintafileen Lidlistä. Niinpä tuo Deluxe-tuote sai toimia keitetyn vasikanpaistin
stunttina. Ja koska ruoka ei ole
mitenkään kuvauksellinen, eilisen salvia-voipastastasta kaappiin jäänyt salvia
sai tänään toimia vihreänä elementtinä annoksessa. Ei sekään yhtään hullumpi
match ruoan makumaailmaan ollut.
Tästä syntyi mitä mainioin lounas ja pikkujouluajan alku-
tai illanistujaisruoka. Taas
kannatti kuunnella intuitiotaan.
Savukalkkunaa tonnaton
tapaan
6 annosta
noin 700 g viipaloitua
kalkkunan ravustettua rintafileetä
TONNIKALAKASTIKE
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 1/2 dl yrttimaustettua ranskankermaa
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1/2 dl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
1 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
LISÄKSI
kapriksia
rucolaa tai salviaa
(parmesaanilastuja)
Tee kastike. Pane ainekset monitoimikoneesen tai
tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
Leikkaa kalkkunan
rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele
päälle kapriksia, yrttejä ja
parmesaanilastuja.
Castella della Sala Bramìto Chardonnay 2014, 19,90 e
Runsas, tyylikäs ja paahteinen chardonnay-valkoviini on juhlava pari savustetulle kalkkunalle Italiasta. Tyylikkäästi tammitetussa valkkarissa on hyvä happorakenne ja se on kevyesti myös mineraalinen. Joulukuun uutuus Alkossa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!