Blondin helppo joulumenu
Tämä joulumenu ei ole aivan perinteinen kinkku ja laatikot -osastoa, mutta hyvin jouluiselta se silti maistuu. Lisäksi jouluaterian valmistelu käy miltei käden käänteessä.
![]() |
Päärynäsalaatti on hedelmäinen alkuruoka. |
Lämmin päärynäsalaatti
4 annosta
2 kypsää
päärynää
100 g
parmankinkkua tai pancettaa
1 rasia
salaattisekoitusta( esim. Oriental)
100 g
sinihomejuustoa (esim. Gorgonzola)
1 granaattiomena
LISÄKSI
2 rkl neitsytöljyä
1 rkl
pähkinäöljyä
1 rkl balsamicoa
1/4 tl mustapippurirouhetta
Lohko päärynät pitkittäin
kuuteen osaan. Kääri jokaisen
päärynälohkon ympärille kinkkusuikale. Grillaa hedelmälohkoja 250-asteisessa
uunissa grillivastuksen alla, kunnes kinkku on rapeaa
Sekoita kastikkeen ainekset isossa
kulhossa. Lisää salaattisekoitus ja pyöräytä. Nostele salaatti
annoslautasille. Puolita granaattiomena
ja irrottele siemenet puukauhalla tai lusikalla kuoreen kopautellen.
Asettele salaatin päälle
päärynälohkoja ja murenneltua sinihomejuustoa.
Viimeistele granaattiomenansiemenillä.
Tarjoa heti.
Yrtti-karpalokuorrutettu
kalkkunanfilee
8-10 annosta
1
1/2 -2 kg kalkkunan maustamaton rintafilee
1
tl suolaa
1/2
tl rouhittua mustapippuria
KUORRUTUS
1
dl paahdettua, kevyesti suolattua pähkinäsekoitusta (esim. macademia, manteli,
cashew, maapähkinä)
1
dl kuivattuja, pehmeitä karpaloita
3 isoa viipaletta valkoista vuokaleipää
(mielellään
2-3 päivää vanhaa)
100 g voita
1
ruukku silputtua lehtipersiljaa
1
ruukku silputtua korianteria
1
appelsiinin raastettu kuori ja mehu
50
g ilmakuivattua savukinkkua
Ota liha huoneenlämpöön
noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria.
Tee kuorrutus. Leikkaa
leivästä kuoret pois. Pane tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen murennettu
leipä, pehmeä voi, persilja, korianteri, appelsiinin raastettu kuori ja mehu ja
pähkinät. Jätä osa karpaloista kokonaisiksi. Sekoita hyvin.
Levitä seos ohueksi tasaiseksi
kerrokseksi kalkkunafileelle. Kääri filee kinkkuviipaleilla, jotka pitävät
kalkkunan mehevänä paistamisen aikana.
Paista kalkkunan fileetä 150
asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on 68-72 astetta.
Kääri kalkkunafilee alumiinifolioon
ja anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista tarjolle.
Tarjoa rosmariinilla
maustettujen, paistettujen pariisinperunoiden ja keitetyn ruusukaalin kanssa.
Myös uunissa paahdetut juureskuutiot maistuvat kalkkunafileen seurana.
Bling-bling-brie-torttu
12-15 annosta
kokonainen( 1 kg) brie-juusto
KORISTEEKSI
3 dl pähkinäsekoitusta (maapähkinä,
cashew, saksanpähkinä)
100 g kuivattua papaijaa
100 g kuivattuja viikunoita
2-3 rkl juoksevaa hunaja
Paahda pähkinät kuivalla,
kuumalla pannulla.
Leikkaa kuivatut hedelmät
sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
Leikkaa juuston päältä pois
ohut homekerros. Jätä home juuston reunoille ja pohjaan.
Pane juusto noin viideksi
minuutiksi 200 asteiseen uuniin.
Ripottele pähkinät
ja hedelmät juuston pinnalle.
Valele hunajaa juustolle
juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ajatustenvaihtoa ruoasta positiivisella pössiksellä. Älä möyhää, kiitos!